Articol scris de Cezara Paraschiv
James Cahill a părăsit ediția 2020 a Campionatului Mondial de Snooker de manieră diametral opusă față de 2019. În urmă cu aproximativ 15 luni, era jucătorul despre care toată lumea vorbea, după ce îl învinsese în primul tur pe omul abonat la statutul de mare favorit, Ronnie O’Sullivan, iar apoi cedase în turul secund doar în joc decisiv. Acum, numele lui James Cahill apare din nou în știrile despre CM Snooker, dar pentru că a fost învins de un jucător de doar 15 ani.
Noul copil-minune al snookerului are doar 15 și vine din Belgia. Iată tot ce trebuie să știți despre Ben Mertens, căruia i se prevede un viitor frumos în snooker:
Snooker
Masters | Neil Robertson, "on fire" în finala cu Barry Hawkins. Ultimul act decis după 14 frameuri
16/01/2022 LA 21:46
  • S-a născut pe data de 13 octombrie 2004, în Wetteren.
  • La opt ani, Ben a câștigat un premiu într-un bâlci din orașul și a ales să ia acasă un joc de biliard în miniatură, de doar 10 cm, scrie Associated Press. În scurt timp, a devenit dependent de joculețul cu tacul și introducerea bilelor în buzunare.
  • Șase ani mai târziu, reprezenta deja Belgia la Snooker World Cup, jucând meciuri televizate împotriva lui John Higgins sau Ding Junhui, notează și World Snooker Tour.
  • S-a antrenat împreună cu Gery De Mol, un sponsor al snookerului în Belgia, care, potrivit AP, deține printre altele și o firmă de marțipan.
  • Ben Mertens a câștigat Campionatul Mondial de Snooker U16 la doar 13 ani, în 2018, în Rusia, învingându-l în finală pe Aaron Hill (cel care în martie 2020 a câștigat CE U21 de Snooker).
  • În 2019, Ben și-a făcut debutul într-un meci televizat din circuit, la Shoot Out, învingându-l pe James Wattana (fost număr trei mondial).
  • Ben Mertens a fost aproape de a-și asigura un loc în circuitul profesionist chiar în luna martie a acestui an, fiind învins de irlandezul Aaron Hill în semifinale, atât la CE U21, cât și la CE U18, în Portugalia.
  • Potrivit World Snooker Tour, Mertens și-a anunțat deja obiectivul carierei: să devină campion la Crucible.
Vineri, de la ora 15.30, Ben Mertens va juca în turul doi al calificărilor pentru CM Snooker împotriva englezului Sam Baird, locul 77 mondial.
Face 147 la antrenamente săptămânal. Când este în formă, cred că poate învinge orice adversar. Gery de Mol
The Masters
Un joc care va rămâne în istorie: Frameul decisiv din semifinala Robertson - Williams, de la Masters
16/01/2022 LA 09:52
The Masters
Masters | Barry Hawkins trece dramatic de Judd Trump și este în marea finală de la Londra
16/01/2022 LA 04:57