Născut pe data de 3 februarie, în 1991, Farakh Ajaib va juca în World Snooker Tour în sezoanele 2020/2021 și 2021/2022.
În timp ce la Teatrul Crucible era în plină desfășurare Campionatul Mondial, câștigat pentru a șasea oară de Ronnie O’Sullivan, aspiranții la un card de jucător profesionist s-au duelat la Institul Englez de Sport, tot la Sheffield, iar Farakh Ajaib este unul dintre cei cărora viața li se va schimba semnificativ.
Ajaib nu se sfiește să admită că a muncit cu satârul în mână la măcelaria tatălui său, însă speră ca parcursul său cu tacul înmână să fie mult mai lung. “Nu vrea să mă mai întorc niciodată la măcelărie. I-am spus tatălui meu că nu vreau să mai muncesc niciodată acolo. Acum trebuie să dau sută la sută snookerului”, a declarat Ajaib.
Scottish Open
Gary Wilson, primul său turneu pe puncte din carieră: a câştigat Scottish Open
04/12/2022 LA 20:59

"I-am spus tatălui meu de Q School doar după ce am câștigat"

Farakh Ajaib este cetățean englez, născut la Blackburn. Se mândrește cu descendența sa asiatică, pakistaneză - pe linie paternă, deși mărturisește că s-a ascuns de familie când s-a înscris în acest an la “Q School”.
I-am spus tatălui meu de <<Q School>> doar după ce am câștigat. Îl anunțasem doar că am nevoie de o săptămână liberă! Am primit enorm de multe mesaje de felicitare, iar tata este fanul meu numărul unu, abia așteaptă să mă vadă la televizor.
L-a avut ca idol pe Ronnie O’Sullivan, iar una dintre marile realizări ale sale de până acum a fost o victorie obținută în fața lui Luca Brecel.

Probabil că acesta este secretul

Farakh Ajaib crede cu tărie că nașterea fetiței sale, în urmă cu 15 luni, este secretul marii sale performanțe din acest an.
"M-am chinuit în anii precedenți să ajung în circuitul profesionist, dar nu am reușit. Din punct de vedere mental, sunt mult mai bine acum, de când s-a născut micuța. Sunt fericit, iar snookerul nu mai înseamnă chiar totul pentru mine. Este presiune mai puțină", a explicat sportivul în vârstă de 29 de ani.
Scottish Open
Cea mai tare replică. Ce a putut striga un fan, din tribune, în timpul finalei Scottish Open
04/12/2022 LA 20:13
Scottish Open
Neil Robertson, OUT în semifinale la Scottish Open! Finală surprinzătoare între doi englezi
04/12/2022 LA 11:23