Snooker

#SearaDeSnooker. Acum un an, Judd Trump devenea campion mondial după o finală perfectă cu Higgins

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Judd Trump, campion mondial în 2019

Credit imagine: Imago

DeSebastian Ujica
07/05/2020 la 17:05

Eurosport.ro vă oferă în fiecare joi o #SearaDeSnooker. În urmă cu un an, Judd Trump reușea să devină campion mondial după "cel mai bun joc văzut într-o finală".

"Wow". Acesta a fost singurul cuvânt pe care l-au putut spune Stephen Hendry și Steve Davis la capătul finalei Campionatului Mondial din 2019. Doi oameni cu 13 titluri mondiale împreună au fost lăsați fără cuvinte de un meci cu adevărat formidabil.

Duelul dintre Judd Trump și John Higgins a avut un număr record de break-uri de peste 100 de puncte pentru o finală la Crucible, 11. Judd Trump era însă noul campion mondial după o victorie cu 18-9 în fața lui John Higgins, cel care pierdea a 3-a oară consecutiv finala la Sheffield.

Snooker

Mark Selby abia așteaptă să revină la masa de snooker: "Cred că am un avantaj în fața celorlalți"

ACUM 4 ORE

Finala perfectă

A fost finală care a confirmat că Judd Trump reprezintă viitorul snooker-ului. "Sunt cel mai norocos pentru că nu a trebui să plătesc bilet" a spus John Higgins după finală, recunoscând supremația adversarului.

Iar această supremație a fost mai mult decât evidentă în jocul al 11-lea când Trump a reușit un break de peste 100 de puncte, încheiat cu lovituri pe care jucătorii le încearcă de obicei doar la meciurile demonstrative.

"Nu cred că a mai reușit nimeni să câștige într-un asemenea mod (finala la Crucible). Este primul succes din multe (care vor urma)" a mai spus Higgins. De 4 ori campion mondial, Higgins nu își amintea un adversar care să joace mai bine în fața sa la Crucible. Higgins a reușit și el lovituri fantastice, dar nu a fost de ajuns.

Break-ul spectaculos al lui Trump de la 5-5 a pornit o serie fantastică pentru englezul care avea atunci 29 de ani. A dus scorul la 12-5 iar Higgins nu a mai reușit să revină, așa cum o făcuse în precedenta finală jucată de cei doi, în 2011.

Judd Trump a devenit pe 6 mai 2019 campion mondial pentru prima dată. Sezonul 2019/2020 a fost unul fenomenal, cu Trump reușind să câștige 6 turnee, record absolut într-un singur sezon. Liderul mondial speră să aibă ocazia să-și îmbunătățească recordul și să oprească blestemul campionilor de la Crucible - niciodată un jucător nu a reușit să își apere trofeul la Sheffield după ce devenise campion mondial pentru prima dată.

Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.

Snooker

"Nu se poate mișca, are nevoie de ajutor să mănânce!" O legendă din snooker, în stare gravă

IERI LA 07:41
Snooker

Snookerul revine la Eurosport! Pe 1 iunie începe Championship League. Trump și O'Sullivan, prezenți

25/05/2020 LA 10:41
Subiecte asemănătoare
Snooker
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Ultimele știri

Snooker

Mark Selby abia așteaptă să revină la masa de snooker: "Cred că am un avantaj în fața celorlalți"

ACUM 4 ORE

Ultimele videoclipuri

Snooker

Ronnie O'Sullivan Masterclass - cum să intri în pachetul de bile roșii

00:01:31

Cele mai populare

Tenis

#YouSayWePlay Roland Garros 2009, înfrângerea istorică a lui Rafael Nadal la Paris

22/05/2020 LA 17:37
Vezi mai multe