Legendarul Jimmy White s-a declarat impresionat de demonstrația de forță etalată de O’Sullivan, care a câștigat duminică prima sesiune a meciului său inaugural cu 8-1, în 82 de minute. Luni, recitalul lui Ronnie a continuat, cu un break de 93 de puncte și doar 26 de minute necesare pentru câștigarea a două jocuri și calificarea în turul secund. În acest moment, O’Sullivan și-a trecut în cont recordul pentru cel mai rapid meci disputat vreodată la Crucible (108 minute contra lui Un-Nooh, meci jucat în sistem cel mai bun din 19 jocuri). Englezul deține și recordul pentru cel mai rapid meci disputat în sistem cel mai bun din 25 de jocuri: 167 minute pentru o victorie din 1996, în fața lui Tony Drago.
Dacă cineva avea vreo emoție în ceea ce privește nivelul lui Ronnie... a fost electrizant astăzi (n.r. – duminică, în prima sesiune a meciului cu Thepchaiya Un-Nooh), a fost superb. Este ca un antrenament pentru Ronnie O’Sullivan. Intră rapid în bile, își desprinde câteva bile roșii și imediat câștigă jocul dintr-o vizită la masă”, a declarat Jimmy White la microfonul Eurosport. ”The Wirlwind” a mai spus că principalul câștig și element de presiune din jocul lui O’Sullivan în acest moment este lovitura de distanță.
Loviturile de distanță au fost excelente. În urmă cu câteva sezoane avea câteva probleme la acest capitol, însă astăzi ai certitudinea că orice lovitură de distanță a sa va intra în buzunar”, a concluzionat Jimmy White.
British Open
Mark Selby e OUT în sferturi la British Open! Meci de senzație cu rivalul Mark Allen
ACUM 5 ORE
Nu am văzut nici măcar o lovitură de distanță la limită. Toate intră pe centrul buzunarului, iar asta îți dă foarte multă încredere. | Jimmy White

Neil Robertson: Fără public, el nu are presiune!

Australianul Neil Robertson, ajuns și el în turul secund la Crucible după victoria cu 10-5 în fața lui Liang Wenbo, anticipa înainte de startul Campionatului Mondial o evoluție “supersonică” a lui O’Sullivan la această ediție a CM Snooker.
Campionul mondial din 2010 declara pentru Eurosport: Cred că el preferă să joace fără spectatori. Aș face o comparație cu experiența de a le urmări pe Manchester City și Liverpool la reluarea campionatului. Dacă scoți din ecuație fanii, Manchester City este cea mai bună echipă din Premier League și ar lua titlul an de an. În schimb, Liverpool trăiește prin fani. Dacă lui Ronnie îi iei publicul din spate, el joacă pur și simplu. Nu are presiune. El se va simți ca la antrenament. Este indiscutabil cel mai bun jucător, are cel mai bun snooker și nimeni nu poate contesta asta. Când adaugi publicul, tribunele pline, apar presiunea și alte lucruri. Uneori, asta te poate face să joci mai bine sau mai rău. Dar eu cred că Ronnie va fi mult mai relaxat în acest an, iar asta îl va avantaja”, a încheiat Neil Robertson.
Primele dueluri stabilite deja în turul doi la Campionatul Mondial de Snooker:
  • John Higgins - Kurt Maflin
  • Mark Williams - Stuart Bingham
  • Ding Junhui - Ronnie O'Sullivan
British Open
Judd Trump, break superb la British Open, dar a fost eliminat după un meci dramatic
ACUM 16 ORE
British Open
Mark Selby, 147 de senzație la British Open! "Bufonul din Leicester", partidă fabuloasă
ACUM 17 ORE