Ultimul act al competiției va avea loc duminică, pe 15 septembrie, și va fi transmis în direct și în exclusivitate pe Eurosport.

Shanghai Masters – finala | Ronnie O'Sullivan, în căutarea titlului cu numărul 4 la turneul din China

Campionul en-titre la Shanghai Masters este nimeni altul decât Ronnie O'Sullivan, care s-a impus anul trecut pentru a doua oară consecutivă învingându-l pe Barry Hawkins cu scorul de 11-9 în finală. Cu un an mai devreme, în 2017, britanicul l-a învins pe Judd Trump în ultimul act, scor 10-3. Totuși, Ronnie s-a impus în premieră la turneul din China în 2009, atunci când l-a învins cu 10-5 pe favoritul gazdelor, Liang Wenbo.
The Masters
Ronnie O'sullivan, apel către șefii snookerului! "Racheta" vrea mai multe turnee de tip Masters
13/01/2022 LA 11:52
În 2019, în calea Rachetei” stă compatriotul Shaun Murphy, care este încrezător că-l poate opri pe Ronnie din a obține al treilea titlu consecutiv la Shanghai, al patrulea din carieră. Murphy s-a impus cu ușurință în semifinala de vineri în fața irlandezului Mark Allen, scor 10-3, în timp ce Ronnie a trecut de australianul Neil Robertson, scor 10-6. O’Sullivan nu a fost în cea mai bună formă a lui, însă și-a ridicat nivelul jocului în momentele tensionate și a reușit să obțină de fiecare dată avantajul.
https://i.eurosport.com/2010/01/08/570389.jpg
Ronnie a trecut în sferturile de finală prin uriașe emoții în fața compatriotului Kyren Wilson, locul 8 mondial. “Racheta” a revenit superb de la 1-5 și s-a impus în decisiv pentru a finaliza cu 6-5. Murphy, pe de altă parte, continuă să surprindă la Shanghai, după ce în ultimul sezon era cât pe ce să părăsească primii 16 jucători de snooker ai lumii, în prezent ocupând locul 14. “Magicianul” a ajuns luna trecută în finala Campionatului Internațional, acolo unde a cedat în fața lui Judd Trump, însă la Shanghai se bucură în continuare de o prestație excelentă.

Finala Masters-ului de la Shanghai | Murphy: Este una dintre opririle mele favorite în circuit

Murphy nu a câștigat de prea multe ori în fața lui Ronnie, însă are toate armele pentru a produce supriza de data aceasta. De altfel, ultima data când “Magicianul” i-a “furat” o victorie “Rachetei” s-a întâmplat în 2017, la turneul “The Champion of Champions”, 10-8 în finală. Din acel moment, Ronnie s-a impus în mod categoric în toate cele trei partide care au urmat.
O'Sullivan: "Sunt mândru de orice record pe care-l obțin în snooker, așa că este grozav că nu am pierdut aici în trei ani. Am simțit de câteva ori în această săptămână că nu pot să evoluez șa nivelul meu, iar acest lucru te poate stoarce de energie. Cred că snooker-ul este despre a câștiga când nu joci cel mai bine. Shaun a fost jucătorul sezonului până acum, a ajuns în finală la Daqing și nu e nicio rușine în a ceda în fața lui Judd Trump. Ceea ce este impresionant este că a venit aici și a învins câțiva jucători foarte buni pentru a ajunge în finală din nou. Este într-o formă bună și va fi un meci foarte greu”.
Murphy: "Este cea mai bună performanță pentru mine această săptămână petrecută la Shanghai. Este una dintre opririle mele favorite în circuit. A fost un moment acum câteva săptămâni când m-am lovit la picior și am crezut că voi rata restul sezonului. Este un bonus să fiu iar aici, să mă fi calificat în finală și să mă aflu la doar o victorie distanță de titlu".
Snooker
2021 în sport | Chinezii, singurii în măsură să facă schimbul de generații în snookerul mondial?
31/12/2021 LA 14:59
Snooker
2021 în sport | Mark Selby sau "Mister Crucible"
27/12/2021 LA 15:15