Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ronnie O'Sullivan, calificare în semifinalele Shanghai Masters după ce a fost condus cu 5-1

Sebastian Ujica

Actualizat 07/10/2019 la 20:32 GMT+3

"Racheta" Ronnie O'Sullivan a oferit un meci memorabil în sferturi la Mastersul de la Shanghai.

Ronnie O’Sullivan

Credit imagine: Getty Images

Pauza de 4 luni luată de Ronnie O'Sullivan după Campionatul Mondial s-a încheiat. Locul 2 în clasamentul mondial, Ronnie a revenit în circuit la turneul invitațional Shanghai Masters cu premii totale de peste 750.000 de lire. Primul meci a fost în turul 2 al competiției și s-a încheiat rapid, in doar 63 de minute. A fost 6-0 pentru O'Sullivan în fața chinezul Zhang Yi.
Campion la Shanghai la ultimele 2 ediții, Ronnie O'Sullivan a avut parte de primul test adevărat în sferturi în fața lui Kyren Wilson. Pe fondul unui joc sub așteptări al lui Ronnie, Wilson a luat un avans considerabil destul de rapid și a ajuns sa conducă în meci cu 5-1, fiind la un frame de calificare! Nefiind recunoscut ca un jucător specializat în reveniri spectaculoase, Ronnie O'Sullivan a arătat că este capabil și de astfel de meciuri.
Din frame-ul 7, meciul a decurs în favoarea lui Ronnie. Un prim break de 107 puncte a fost urmat de un joc echilibrat pe care Wilson îl putea câștiga. O ratare iar Ronnie a venit la masă și a făcut un break de 51 de puncte ce a dus scorul la 5-3. Un nou break de peste 100 de puncte, al 1013-lea din cariera lui Ronnie, a crescut presiunea pe Kyren Wilson care a cedat. Deși a avut oportunități și în următoarele 2 frame-uri, Ronnie s-a impus și a obținut a 12-a victorie consecutivă la Shanghai.

Murphy, Allen și Robertson, victorii categorice

Dacă sfertul de finală dintre Ronnie O'Sullivan și Kyren Wilson a fost unul dramatic, celelalte partide din această fază a competiției au fost fără istoric. Liderul mondial, Judd Trump, a fost învins de Mark Allen cu scorul de 6-1, deși singurul break de peste 100 de puncte din meci a fost reușit de Trump. Celelalte frame-uri au fost dominate de Allen, cu 5 break-uri de peste 50 de puncte.
Neil Robertson a confirmat forma excelentă în care se află cu o victorie clară în fața lui Barry Hawkins. Venit după un joc dificil cu John Higgins în care a realizat și cel mai mare break de la turneu, 142 de puncte, Hawkins nu i-a mai putut face față lui Robertson care s-a calificat pentru semifinala cu Ronnie O'Sullivan. Cei doi s-au întâlnit deja în două finale în 2019, iar Robertson are de luat o revanșă după ce a fost învins în ambele meciuri.
Shaun Murphy este în revenire de formă dupa un sezon 2018/2019 dezamăgitor și l-a învins clar Jack Lisowski, deși a fost condus cu 1-0. Murphy a câștigat 6 frame-uri consecutive și îl va întâlni pe Mark Allen în semifinala de la Shanghai.

Ronnie: "Nu am încetat să cred în victorie"

Ronnie O'Sullivan a vorbit după partida cu Kyren Wilson despre revenirea sa fantastică de la scorul de 1-5 și despre semifinala cu Neil Robertson.
"Sunt foarte fericit că am trecut primul linia de finiș. Sunt puțin dezămăgit de modul în care am început meciul, am făcut atât de multe greșeli. I-am făcut situația ușoară lui Kyren. El a fost într-o formă foarte bună, a fost concentrat. Știam că dacă nu îmi voi schimba intensitatea și voi fi cu adevărat concentrat probabil voi pierde meciul. Nu am încetat să cred și nu am încetat să încerc să fiu în starea necesară pentru a juca un snooker bun însă a părut din cine știe ce motiv că nu se va întampla de data aceasta.
Poate pentru că a fost primul turneu, cine știe? Până acum nu a fost o problemă asta pentru mine. Cred că atunci când ești la un turneu trebuie să trăiești pentru el și poate că m-am relaxat prea mult. Nu mai jucasem un meci de aproape 5 luni. Pierzi ceva, e ca atunci când nu mergi la sală pentru 5 luni, când te întorci ești puțin <<ruginit>>. Asta simt în acest moment.
Nu cred (că am un avantaj psihologic în fața lui Kyren Wilson), puteam să pierd cu ușurință cu 6-1 și nu mai aveam această discuție. Este dificil contra lui, e puternic, <<flămând>>, e un jucător modern, are lovituri foarte bune. Voiam să-i ofer un meci dificil. În ultimele două frame-uri, aveam situații bune și am făcut greșeli naive, i-am dat șanse de a câștiga meciul. A fost ciudat, un meci ciudat.
Iubesc acest turneu, acest oraș, e un loc grozav cu fanii grozavi. E un turneu la care vrei să ai rezultate bune. Când îți place turneul, îți place mediul, ai șanse mult mai bune să joci bine.
Neil (Robertson) este un jucător fantastic, a avut un sezon superb. Și-a redescoperit elan, el este mereu unul dintre favoriții la câștigarea turneului. Simt că este ca o finală și abia aștept. Am nevoie de cât mai multe meciuri și turnee și abia semifinala" a spus Ronnie O' Sullivan dupa partidă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo