72 de turnee câștigate în carieră. Jumătate din acestea au fost cu puncte. Victoria lui Ronnie O'Sullivan de la Shanghai Masters în fața lui Shaun Murphy este prima din noul sezon pentru acesta și îl trimite direct în istorie: este al 26-lea sezon consecutiv cu trofeu câștigat de Ronnie!
Cu excepția sezonului de debut din carieră, legenda snookerul a reușit în fiecare an să cucerească cel puțin un trofeu! La primul turneu la care participă din luna mai încoace, Ronnie și-a demonstrat supremația la turneul asiatic pe care l-a câștigat pentru al treilea an consecutiv și a patra oară în carieră.
Erau 1088 de zile de la ultima înfrângere a lui Ronnie la Shanghai și, cu toate că a avut un start de finală dezamăgitor, fiind condus cu 3-0 de Murphy, Ronnie a reușit să revină și să câștige al 15-lea meci consecutiv la Shanghai. Sesiunea de seară a pornit de la 5-5 iar Murphy a reușit să câștige primul frame după pauză.
The Masters
Ronnie O'sullivan, apel către șefii snookerului! "Racheta" vrea mai multe turnee de tip Masters
13/01/2022 LA 11:52
Echilibrul s-a menținut până la 7-7 când Ronnie a preluat controlul finalei și a câștigat 3 frame-uri, reușind inclusiv un break de 124. Murphy a luptat pentru a rămâne în finală și a dus scorul la 10-9. Murphy a avut ocazia să egaleze însă break-ul său s-a oprit la 29. Ronnie a venit la masă și a realizat un break de 86 de puncte și a câștigat trofeul!

Ronnie: "Nu am nimic de demonstrat nimănui"

Ronnie O'Sullivan a trecut pe parcursul turneului de Zhang Yi din China, de Kyren Wilson și de Neil Robertson înainte de finală. Cele mai mari emoții au fost în sfertul cu Wilson când a fost condus cu scorul de 5-1 în sistemul cel mai bun din 11 (primul la 6). Ronnie a revenit incredibil și a jucat la cel mai înalt nivel pentru a-și apăra trofeul la Shanghai.
"Mereu încerc să rămân în meciuri. Seamănă puțin cu modul în care Steve Ballesteros și Tiger Woods joacă golf. Nu trebuie niciodată scoși din ecuație pentru că oricând pot să producă puțină magie. Aceasta este amprenta jocului meu până la urmă.
Sunt foarte încântat de victorie. Shaun joacă foarte bine în această perioadă. Pare că a trecut peste perioada mai greu și cred că va provoca daune în acest sezon pentru că este în formă. Să pot învinge pe cineva de calibrul lui Shaun e grozav. Per-total a fost un meci bun și sunt încântat că am obținut un nou trofeu.
Eu continui să joc la turneele un simt nevoia să joc, nu mă pun în aceeași categorie cu ceilalți băieți de aici. Ei au multe de demonstrat și de realizat. Eu nu mai am nimic de demonstrat cuiva. Cred că este frumos pentru fanii snooker-ului să mă vadă jucând și ei vreau să continui cât timp voi putea. Nu se mai așteaptă să demonstrez ceva așa ca am un alt model de lucru care ține doar de plăcerea de a juca. Pentru ceilalți băieți precum Shaun, Judd Trump sau Neil Robertson ei trebuie să încerce să bată recordurile pe care le-am realizat pentru a fi considerați printre cei mai buni din istorie. Este în regulă să arăți ce poți timp de 2-3 sezoane. Trebuie să o faci timp de 1-2 decenii. Eu am făcut asta" a spus Ronnie O'Sullivan după partidă.

Nu a mai jucat timp de 5 luni

Victoria de la Shanghai îi aduce în conturi 200.000 de lire lui Ronnie, jucătorul de 43 de ani devenind primul din istorie care depășește pragul de 11 milioane de lire sterline câștigate în carieră din premii!
Pentru Ronnie, turneul de la Shanghai a fost primul la care a participat de la Campionatul Mondial din luna mai încoace. Atunci, Ronnie a suferit o eliminare surprinzătoare în fața unui jucător amator, James Cahill.
Snooker
2021 în sport | Chinezii, singurii în măsură să facă schimbul de generații în snookerul mondial?
31/12/2021 LA 14:59
Snooker
2021 în sport | Mark Selby sau "Mister Crucible"
27/12/2021 LA 15:15