Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ronnie O'Sullivan, în finala Mastersului de la Shanghai, după o victorie fantastică împotriva lui Mark Selby

Nicu Savin

Actualizat 15/09/2023 la 17:31 GMT+3

Ronnie O'Sullivan s-a calificat în finala Mastersului de la Shanghai, după ce l-a învins cu 10-7 pe Mark Selby. "Racheta" va lupta duminică pentru trofeu, contra lui Neil Robertson sau Luca Brecel, care se vor duela sâmbătă în cea de-a doua semifinală, în direct pe Eurosport și aplicația Eurosport.

Dramatismul continuă în disputa O'Sullivan - Selby! Mark a ratat o bilă de joc, iar Ronnie l-a taxat

Ronnie O'Sullivan este primul finalist al Mastersului de la Shanghai, primul turneu la care septuplul campion mondial a participat în acest sezon. În semifinale, Ronnie l-a întâlnit pe marele său rival, Mark Selby, pe care l-a învins la capătul unui meci foarte disputat, decis abia spre final.
picture

O'Sullivan e MAG-NI-FIC! A reușit o lovitură "imposibilă" și apoi a curățat masa, contra lui Selby

Selby a condus cu 5-4 la pauză, iar echilibrul s-a păstrat și în prima repriză a sesiunii decisive. "Bufonul din Leicester" a avut o șansă uriașă de a se desprinde la 8-6, dar a ratat inexplicabil bila de joc, o execuție simplă la bila roz, aflată pe punct.
picture

Dramatismul continuă în disputa O'Sullivan - Selby! Mark a ratat o bilă de joc, iar Ronnie l-a taxat

Ronnie O'Sullivan l-a învins pe Mark Selby și e în finala Mastersului de la Shanghai

Ronnie l-a taxat imediat și a făcut un break câștigător, egalând la 7, iar acela s-a dovedit a fi momentul psihologic al partidei. Selby a fost vizibil afectat de acea ratare și nu i-a mai ieșit nimic, în timp ce Ronnie a "săpat" în moralul adversarului trimițând bilă după bilă în buzunar. "Racheta" a câștigat următoarele 3 jocuri și s-a impus cu 10-7, închizând partida cu un break superb, de peste 100 de puncte.
Așadar, Ronnie va lupta duminică pentru primul trofeul al sezonului. Adversarul englezului se va alege dintre Neil Robertson și Luca Brecel, care vor juca sâmbătă în cea de-a 2-a semifinală.
Ronnie O'Sullivan este campionul ultimelor 3 ediții a Mastersului de la Shanghai, 2017 (10-3 în finala cu Judd Trump), 2018 (11-9 cu Barry Hawkins) și 2019 (11-9 cu Barry Hawkins). "Racheta" a mai câștigat turneul din China și în 2009 (10-5 cu Liang Wengbo) și mai are și o finală pierdută, în 2008 (8-10 cu Rucky Walden). Adversarul său din finala actualei ediții, indiferent care va fi el, va juca pentru prima dată cu trofeul pe masă la această competiție.
Atât semifinala a 2-a, dintre Robertson și Brecel, cât și marea finală de duminică, vor fi în direct și în exclusivitate pe Eurosport și aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo