Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ronnie O’Sullivan, savuros, după ce l-a învins pe Selby la Shanghai! Cum va petrece ziua dinaintea finalei

Nicu Savin

Actualizat 15/09/2023 la 22:32 GMT+3

Ronnie O'Sullivan s-a calificat în finala Mastersului de la Shanghai, după ce l-a învins cu 10-7 pe Mark Selby în prima semifinală. La final "Racheta" a recunoscut că nu a făcut cel mai bun joc al său, dar a reușit să rămână puternic mental. Întrebat cum va petrece ziua liberă de dinaintea finalei, septuplul campion mondial a spus că, printre altele, va face câteva videoclipuri pentru Tik-Tok.

Ronnie O'Sullivan a încheiat cu stil partida cu Selby de la Shanghai, cu un century absolut superb

Ronnie O'Sullivan este primul finalist al Mastersului de la Shanghai, primul turneu de mare anvergură din acest sezon în snookerul mondial. "Racheta" l-a înfruntat în prima semifinală pe Mark Selby, unul dintre cei mai mari rivali ai săi, și s-a impus cu 10-7, la capătul unui meci în care niciunul dintre cei doi jucători nu a strălucit decât pe alocuri.
Partida a fost foarte echilibrată și s-a decis în bună măsură în jocul 14. Selby conducea cu 7-6 și părea că se desprinde, dar a ratat inexplicabil bila de joc, o execuție simplă la bila roz, aflată pe punct. Ronnie a venit la masă și l-a taxat imediat, iar de acolo jocul s-a rupt. Lui Selby nu i-a mai ieșit nimic, iar O'Sullivan a trimis în buzunar bilă după bilă și a câștigat toate jocurile până la final, ultimul cu un break superb, de peste 100 de puncte.

Ronnie O'Sullivan a spus că va filma videoclipuri pentru Tik Tok în ziua liberă de dinaintea finalei Mastersului de la Shanghai

La finalul partidei, Ronnie a avut un discurs echilibrat, recunoscând că s-a chinuit serios în prima parte a meciului, dar o schimbare tehnică și experiența l-au ajutat să tranșeze lucrurile în favoarea sa.
"Începutul meciului nu a fost atât de bun. Până la 6-5 și 6-6 m-am chinuit puțin. Am încercat să rămân acolo și am făcut o mică schimbare tehnică. Am crezut că trebuie să încerc ceva nou și să găsesc o formă.Mi-am schimbat alinierea tacului și poziția umărului pentru a controla bila albă. A fost dificil, dar am fost încântat să găsesc o suloție la sfârșit.
Am învățat atât de multe de-a lungul anilor (n.r referitor la partea mentală a jocului), încât știu ce să fac. Este vorba doar dacă pot să o fac tot timpul. Uneori este greu să dai 100% tot timpul. Fac asta de 40 de ani, așa că obosești și motivația nu este aceeași ca atunci când ești mai tânăr. Accept asta și devine mai greu să continui", a spus Ronnie, citat de WST.com.
picture

O'Sullivan e MAG-NI-FIC! A reușit o lovitură "imposibilă" și apoi a curățat masa, contra lui Selby

Întrebat cum se va pregăti pentru dinala de duminică, Ronnie a avut un răspuns savuros, care cu siguranță a fost pe placul fanilor săi din China: "Voi lua un mic dejun frumos mâine și poate merg la o baie caldă cu prietenii, mă uit la snooker la televizor și mă relaxez. Fac și niște filmări pentru Tik Tok mâine. Toată lumea iubește Tik Tok-ul în China, așa că va trebui să filmez mâine".
Adversarul lui Ronnie în marea finală de la Shanghai se va alege dintre Neil Robertson și Luca Brecel, care vor juca sâmbătă în cea de-a 2-a semifinală.
Ronnie O'Sullivan este campionul ultimelor 3 ediții a Mastersului de la Shanghai, 2017 (10-3 în finala cu Judd Trump), 2018 (11-9 cu Barry Hawkins) și 2019 (11-9 cu Barry Hawkins). "Racheta" a mai câștigat turneul din China și în 2009 (10-5 cu Liang Wengbo) și mai are și o finală pierdută, în 2008 (8-10 cu Rucky Walden). Adversarul său din finala actualei ediții, indiferent care va fi el, va juca pentru prima dată cu trofeul pe masă la această competiție.
Atât semifinala a 2-a, dintre Robertson și Brecel, cât și marea finală de duminică, vor fi în direct și în exclusivitate pe Eurosport și aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo