Shaun Murphy, 38 de ani, ocupă în prezent locul șase în clasamentul mondial, însă în ultimul timp își împarte timpul între competiții oficiale, antrenamente la masa de snooker și cabina de comentariu a BBC. "Magicianul" a dezvăluit pentru World Snooker cum l-a ajutat noul rol de commentator
"Cu siguranță în timpul comentariilor am văzut niște lucruri pe care m-am gândit să le introduc în jocul meu. În urmă cu câteva sezoane, când jocul meu nu prea se lega, urmărindu-i pe jucătorii de top am sesizat că devenisem prea defensiv în construcția break-urilor mele. Mulți dintre acești jucători atacau pachetul de bile roșii mult mai devreme decât mine. Am făcut acea schimbare, iar lucrurile au luat o turnură diferită pentru mine. Cred că este un privilegiu să ajungi, cumva, <<în culise>>", a declarat Murphy, care sezonul trecut a câștigat Open-ul Galez.
Încerc să nu fiu prea critic față de colegii mei, câtă vreme încă joc alături de ei. Dar trebuie să îți spui părerea, onest.
Snooker
Ronnie O'Sullivan a anunțat că snookerul are "un Djokovic, un Federer și un Nadal"
28/02/2022 LA 15:50

Shaun Murphy, sută la sută îndrăgostit de snooker

Shaun Murphy explică de ce a acceptat să comenteze chiar și turnee la startul cărora s-a aflat. "Joc după-amiaza, cinez și apoi urmăresc snooker toată noaptea. Îl iubesc la fel de mult ca atunci când eram copil. Când am șansa ca cineva să mă plătească să vorbesc despre snooker, e ca și cum aș fi câștigat la loterie. Nu voi juca snooker la nesfârșit și aș fi interesat când mă retrag să fiu mai des în cabina de comentariu. Ar fi genial", a spus Shaun Murphy.
  • Neil Robertson este primul jucător calificat în semifinale la Champion of Champions.
  • Marți, de la ora 17:00, sunt programate două dueluri sută la sută englezești: Judd Trump îl înfruntă pe Stuart Bingham, apoi Shaun Murphy joacă împotriva lui David Gilbert. Învingătorii acestor meciuri vor juca seara, de la ora 21:00, pentru un loc în semifinale.
Snooker
2021 în sport | Chinezii, singurii în măsură să facă schimbul de generații în snookerul mondial?
31/12/2021 LA 14:59
Snooker
2021 în sport | Mark Selby sau "Mister Crucible"
27/12/2021 LA 15:15