Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cel mai controversat turneu din snooker începe astăzi. Nume grele vin la Shoot Out

Sebastian Ujica

Publicat 20/02/2020 la 10:31 GMT+2

Ronnie O'Sullivan este unul dintre jucătorii importanți care va fi prezent la Shoot Out.

Ronnie O'Sullivan | Snooker | ESP Player Feature

Credit imagine: Getty Images

Joi, 20 februarie, începe un nou turneu de snooker pe Colosseum din Watford, un turneu cu premii totale de 171.000 de lire și la care vor participa 128 de jucători. Primele 16 partide sunt programate astăzi și vor putea fi văzute pe Eurosport începând cu ora 17.00.

Ce înseamnă Shoot Out

Cel de-al 13-lea turneu de clasament din acest sezon este unul atipic. Asta deoarece este un turneu extrem de rapid, în care fiecare meci are doar câte un joc! Iar fiecare meci poate dura maxim 10 minute. De asemenea, partidele au și anumite reguli diferite față de turneele tradiționale.
Există un ceas pentru fiecare lovitură. În primele 5 minute ale partidei, jucătorii trebuie să execute lovitura în maxim 15 secunde, pentru ca în cea de-a doua parte a meciului termenul limită să fie de 10 secunde. Trecererea peste limita de timp duce la un fault de minim 5 puncte. Un alt aspect important este că, la fiecare lovitură, o bilă trebuie să atinga manta, altfel va comite un fault de minim 5 puncte.
Lovitura de deschidere este decisă în urma unui "lag" - ambii jucători execută simultan o lovitură cu bila albă spre manta superioară, câștigător fiind cel care aduce cel mai aproape de manta inferioară bila respectivă. De asemenea, orice fault oferă posibilitatea adversarului să aleagă unde va poziționa bila albă. În cazul în care scorul este egal după terminarea celor 10 minute, se joacă la bila albastră, poziționată pe punctul ei, în timp ce bila albă trebuie plasată în zona D. Executantul loviturii se determină tot după un "lag".
Turneul a fost organizat prima dată în 1990, pentru ca apoi să urmeze o pauză lungă până în 2011 când a revenit. Începând cu 2017, Shoot Out a devenit un turneu de puncte. Thepchaiya Un-Nooh a câștigat finala în urmă cu un an în fața lui Michael Holt.

De ce este controversat

Shoot Out este un turneu de la care lipsesc jucători cu nume care nu sunt fani ai sistemului rapid. În ciuda stilului atipic, turneul este unul care aduce puncte importante astfel că poate duce la schimbări importante în clasament.
Cu atât mai important este acest lucru cu cât săptămâna viitoare începe Players Championship, acolo unde vor participa doar jucătorii din top 16 în ultimii ani. Jucători precum Barry Hawkins și Ronnie O'Sullivan pot să rateze participarea la acel turneu dacă nu au rezultate favorabile la Shoot Out
Ronnie O'Sullivan este principalul favorit al turneului la care vor participa 11 din primii 16 jucători ai lumii. Judd Trump și Neil Robertson nu sunt prezenți la turneu.
Cele mai interesante meciuri din primul tur:
  • Ronnie O’Sullivan vs Alan McManus
  • Thepchaiya Un-Nooh vs Alex Borg
  • Jimmy White vs Matthew Stevens
  • Shaun Murphy vs Kishan Hirani
  • Kyren Wilson vs Michael White
  • Mark Williams vs Luca Brecel
  • Barry Hawkins vs Jackson Page
  • Mark Allen vs Luo Honghao
  • Stuart Bingham vs Andrew Pagett
  • Ian Burns vs Reanne Evans
  • Aaron Hill vs Robbie McGuigan
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo