După 7 săptămâni de absență, Snooker-ul revine în prim-plan, cu a 6-a ediția a Open-ului Irlandei de Nord, primul etapă din cadrul Home Nations Series 2021/22. Evenimentul se desfășoară în Waterfront Hall din Belfast, cu public.
Calificările au avut loc la sfârșitul lunii august la Leicester și nu au existat surprize speciale, așa că din turul 2, care va începe luni 11 octo,brie, ar trebui să existe o distribuție de prim rang pe tabloul principal.
Scottish Open
Gary Wilson, primul său turneu pe puncte din carieră: a câştigat Scottish Open
ACUM O ZI

Snooker la cel mai înalt nivel. Cele mai importante detalii ale Open-ului Irlandei de Nord

Open-ul Irlandei de Nord a debutat la Belfast în 2016, în același timp sezon cu crearea Home Nations Series. Prima ediția s-a încheiat cu o surpriză, victoria lui Mark King. Acesta a fost primul, dar și până succes al acestuia din carieră .
Un an mai târziu s-a impus Mark Williams, care în finală i-a refuzat lui Yan Bingtao, în vârstă de 17 ani, șansa de a deveni cel mai tânăr câștigător vreodată al unui turneu profesional.
https://i.eurosport.com/2021/09/29/3228693.jpg
Din 2018 a început seria incredibilă de trei finale consecutive disputate de aceiași doi jucători, Judd Trump și Ronnie O’Sullivan. Toate cele trei finale au avut același scor și același învingător: Judd Trup, scor 9-7. Ediția de anul trecut s-a desfășurat la Milton Keys din cauza Covid-19, cu porțile închise.
Până în optimile de finală (inclusiv), învingătorul va fi decis după sistemul cel mai bun din 7 frame-uri. În sferturi – cel mai bun din 9 frame-uri, în semifinale – cel mai bun din 11 frame-uri iar în finală – cel mai bun din 17 frame-uri.
Fondul de premiere a rămas neschimbat, fiind în valoare de 405.000 de lire sterline. Învingătorul va încasa un cec în valoare de 70.000 de lire sterline, în timp ce finalistul va primi 30.000 de lire sterline.

La start sunt aproape toți marii campioni

Open-ul Irlandei de Nord nu este printre cele mai bogate turnee, dar distribuția la start este stelară. Dintre cei mari lipsește doar Ding, care deseori renunță la evenimente de acest tip. Ceilalți campioni sunt cu toții prezenți, începând cu Trump și O'Sullivan, care vor juca împotriva lui Andrew Pagett, respectiv Stuart Carrington în sesiunea de duminică seara.
https://i.eurosport.com/2021/08/13/3200552.jpg
Printre cei mai așteptate meciuri de început este cea dintre Mark Selby, campionul mondial și numărul 1 și Mark Davis, confruntare programată duminică după-amiază. Neil Robertson, Mark Allen, John Higgins, Mark Williams, Kyren Wilson și Jack Lisowski și Shaun Murphy sunt alți jucători de top prezenți la Belfast.
Openul Irlandei de Nord se desfășoară în perioada 9-17 octombrie și poate fi urmărit pe canalele Eurosport și Eurosport Player.
Scottish Open
Cea mai tare replică. Ce a putut striga un fan, din tribune, în timpul finalei Scottish Open
IERI LA 20:13
Scottish Open
Neil Robertson, OUT în semifinale la Scottish Open! Finală surprinzătoare între doi englezi
IERI LA 11:23