Ultimul act al Campionatului Chinei i-a pus față în față pe Shaun Murphy și galezul Mark Williams. Cei doi au oferit o finală extrem de spectaculoasă și echilibrată, Murphy impunându-se la final cu 10-9. Englezul a condus la un moment dat cu 9-5, dar Williams a oferit o revenire neașteptată, egalând situația la 9-9.
Jocul decisiv i-a revenit lui Murphy, mult mai calculat și mai stăpân pe sine, care a realizat un break de 69 de puncte. Englezul a câștigat primul său turneu pe puncte după o pauză de 30 de luni, primind din partea organizatorilor un cec în valoare de 100,000 de lire sterline.
Pentru britanicul în vârstă de 37 de ani acest succes a venit după șase finale pierdute în turneele pe puncte, totul începând cu Openul Gibraltarului în martie 2017.
Snooker
Masters | Neil Robertson, "on fire" în finala cu Barry Hawkins. Ultimul act decis după 14 frameuri
16/01/2022 LA 21:46
„M-am simțit foarte incomod atunci când a egalat scorul la 9-9. A fost o presiune imensă, dar totuși am reușit într-un final să câștig. De seria de șase înfrângeri la rând în finalele turneelor pe puncte nici nu aflasem pânăsă-mi spun jurnaliștii, dar asta poate mi-a dat un imbold să câștig azi. Sunt fericit și sper să repet experiența la viitoarele competiții la care voi lua parte”, a declarat Murphy la finele meciului.
Următoarea competiție din snooker transmisă pe canalele Eurosport va fi Openul Angliei, în perioada 14-20 octombrie.
The Masters
Un joc care va rămâne în istorie: Frameul decisiv din semifinala Robertson - Williams, de la Masters
16/01/2022 LA 09:52
The Masters
Masters | Barry Hawkins trece dramatic de Judd Trump și este în marea finală de la Londra
16/01/2022 LA 04:57