Starul echipei Golden State Warriors avea nevoie de două coşuri de la mare distanţă pentru a realiza această performanţă şi a reuşit în meciul câştigat cu New York Knicks, 105-96, încă din primul sfert, în mai puţin de cinci minute şi din trei tentative, în faţa gloriosului său predecesor şi a lui Reggie Miller, ocupantul locul 3 în acest prestigios clasament.
Cele două legende l-au luat apoi de braţ, la fel ca şi tatăl său, Dell Curry, şi el fost jucător de baschet. Arena Madison Square Garden i-a rezervat cu această ocazie o imensă ovaţie, astfel că meciul a fost oprit timp de cinci minute.
"Este o seară specială, într-o asemenea sală... Nu pot să descriu ce onoare este pentru mine să văd o asemenea reacţie aici şi cât de apreciat este acest moment", a declarat Curry.
German Masters
Judd Trump a intrat în scenă la Mastersul German cu un break superb, de peste 100 de puncte
ACUM 16 ORE
La rândul lui, starul lui Los Angeles Lakers, LeBron James, s-a entuziasmat pe contul său de Twitter: "Tocmai am aterizat la Dallas pentru a-l vedea pe Stephen Curry doborând recordul şi, mai mult, să facă asta la Garden! Felicitări frate! Incredibil!''.
"Bravo pentru această performanţă istorică", a reacţionat, la rândul său, comisarul NBA, Adam Silver.

Curry a stabilit recordul de 3 puncte în doar 789 meciuri

Pentru a depăşi recordul lui Allen, campion NBA cu Boston Celtics (2008) şi apoi cu Miami Heat (2013), de 2.973 coşuri de trei puncte reuşite în 1.300 de meciuri, Curry a avut nevoie de doar 789 de meciuri.
Dublul MVP (cel mai bun jucător), din 2015 şi 2016, care este şi liderul clasamentului celui mai mare număr de coşuri de trei puncte, în sezoanele regulat şi play-off, nu mai are decât un record care i-a scăpat până acum, cel de 14 aruncări înscrise într-un singur meci, deţinut de coechipierul său Klay Thompson.
Cu 2.977 coşuri de trei puncte în cont, Stephen Curry (33 ani) ţinteşte următorul obiectiv, depăşirea pragului de 3.000 de coşuri.
Sursa: Agerpres
German Masters
Shaun Murphy, debut cu dreptul la Mastersul German! "Magicianul" a trecut în decisiv de Kurt Maflin
ACUM 16 ORE
European Masters
Ronnie O'Sullivan nu va participa la Mastersul Turciei din rațiuni financiare! Ce pretenții avea
ACUM 20 ORE