Ultimul meci oficial jucat de septuplul campion mondial avusese loc în 2012, în sferturile Campionatului Mondial, când Stephen Maguire îl învingea cu 13-2 pentru o calificare în penultimul act de la Sheffield.
Acum, cel poreclit "The Maestro" și-a regăsit motivația și s-a decis să încerce să revină în elita snookerului. Primul său turneu - Gibraltar Open - s-a încheiat încă din primul tur, dar Hendry a arătat ceva din magia care l-a făcut să câștige, de-a lungul timpului, 36 de turnee pe puncte. Scoțianul chiar a reușit un break de peste 100 de puncte, al 776-lea al carierei, iar la final a vorbit despre emoțiile trăite la revenirea în circuit.
"Am fost foarte fericit să revin în arenă. Dacă fac abstacție de câteva erori, cred că m-am descurcat bine. A fost grozav, m-am simțit emoționat de cum am pus costumul pe mine, în camera de hotel. Am fost nervos, ceea ce e un semn bun, că fără această presiune nu poți performa", a spus Hendry, la microfonul Eurosport.
Snooker
John Higgins, în semifinale la Mastersul de la Hong Kong! Scoțianul a trecut dramatic de Judd Trump
ACUM 5 ORE

Stephen Hendry: "Jocul meu nu e suficient de bun pentru Campionatul Mondial"

Marele obiectiv al fostului număr unu mondial e calificare la Campionatul Mondial, un obiectiv extrem de îndrăzneț în acest moment. Hendry știe că are multe lucruri de schimbat și multe detalii de pus la punct pentru a concura cu cei mai buni din lume, dar este de părere că poate ajunge la un nivel ridicat.
Partida de aseară a fost un duș rece, dar asta și pentru că adversarul, numărul 25 mondial, a jucat în multe momente perfect.
"Matt a jucat fantastic. Nu îmi amintesc să fi ratat vreo bilă de buzunar. A fost o reintrare dură în circuit pentru mine, din punctul acesta de vedere. Jocul meu nu e încă suficient de bun pentru a mă califica la Campionatele Mondiale. Mai sunt multe de pus la punct, dar mai am timp să exersez și sunt convins că îmi voi ridica nivelul", a mai spus scoțianul.
Rezultatele de ieri de la Gibraltar Open
Steven Hallworth 2-4 Jamie Jones
Chen Zifan 4-1 Daniel Womersley
Ian Burns 1-4 Leon Fernandez
Jack Lisowski 4-1 Farakh Ajaib
Mark Williams 4-1 Li Hang
Jimmy White 4-3 Joe O’Connor
Chang Bingyu 4-3 Eden Sharav
Nigel Bond 3-4 Chris Wakelin
Kyren Wilson 4-2 Kuldesh Johal
Andrew Higginson 4-3 Lu Haotian
Stuart Carrington 4-0 Gao Yang
Zhao Xintong 4-1 Ashley Carty
Ken Doherty 4-3 Matthew Stevens
Mark Selby 4-1 Sam Craigie
Peter Devlin 3-4 Daniel Wells
Elliot Slessor 4-3 Jackson Page
Snooker
Trofeul Marius Ancuța Classic a fost câștigat de Mario Păun
ACUM 7 ORE
Snooker
Ronnie O'Sullivan, lovitura anului în snooker! Fanii Eurosport au ales cel mai tare moment din 2022
04/10/2022 LA 05:22