Campionul mondial din 2015 a dat vina pe protocolul de curățare a bilelor pentru dificultățile pe care le-a întâmpinat la masa de joc. Englezul a reușit break-uri de 90, 109, 96, 57, 58 și 82 de puncte în partida din turul întâi, încheiată sâmbătă, însă a admis, potrivit BBC, că nu s-a simțit prea confortabil în arena pustie.
După ce se detașase la 9-4 pe tabelă, Bingham a pierdut trei jocuri consecutive în fața debutantului Carty, înainte de a reuși break-ul câștigător care să îi securizeze victoria.

Bingham acuză, World Snooker Tour se apără

Snooker
Ronnie O'Sullivan și-a dezvăluit planurile. Obiectivul cel mare, un nou record mondial
12/05/2022 LA 12:47
M-am simțit pierdut cu masa și bilele. Nu știu dacă au fost igienizate. Am jucat la un moment dat o bilă roșie din apropierea buzunarului verde, iar felul în care s-a dus spre buzunarul albastru... nu mi s-a mai întâmplat așa ceva în viața mea! Dacă este de la igienizare, trebuie să ne descurcăm”, a declarat Bingham, care a avut și o tentativă de break maxim, în jocul cu numărul 11, întreruptă după ratarea la a 13-a bilă roșie jucată.
Reprezentanții World Snooker Tour au dat însă asigurări că protocolul de dezinfectare și igienizare al bilelor nu a fost modificat în niciun fel.
Câștigătorului Masters-ului din acest an va juca în runda secundă, a optimilor, cu galezul Mark Williams, numărul trei mondial. După ce a devenit campion mondial în 2015, Bingham nu a mai reușit să avanseze dincolo de turul secund la Crucible.
Snooker
De la Crucible la RST Snooker Club, pentru CENTURY Snooker Open, în perioada 06-08 Mai
04/05/2022 LA 20:15
Campionatul Mondial
O'Sullivan și-a amintit de drama trăită la primul titlu câștigat la Crucible: "Acum a fost diferit"
03/05/2022 LA 16:59