Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Masters 2021 | Stuart Bingham și Shaun Murphy s-au calificat în "sferturi"

Cezara Paraschiv

Actualizat 12/01/2021 la 12:54 GMT+2

Deținătorul trofeului Stuart Bingham și Shaun Murphy și-au câștigat meciurile din primul tur cu scor identic, 6-4, învingându-i luni pe Thepchaiya Un-Nooh și Mark Williams, stabilind al doilea duel din sferturi la Masters 2021.

Stuart Bingham, Masters 2021

Credit imagine: WorldSnooker

Stuart Bingham și Shaun Murphy se vor înfrunta joi, de la ora 21:00 (în România), în al doilea sfert de finală la ediția 2021 a Masters-ului, în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Bingham, care în urmă cu 12 luni strălucea în Alexandra Palace, învingându-i pe Mark Williams, Kyren Wilson, David Gilbert și Ali Carter pentru a se impune în premieră la Masters, a început excelent cursa de apărare a trofeului, construindu-și cu break-uri de 63, 114 și 95 de puncte un avans liniștitor în duelul din primul tur, 5-1, în fața "vitezistului" Thepchaiya Un-Nooh.
Debutant la Masters, numărul 16 mondial a reușit să profite de oportunitate când Bingham, concentrat pe realizarea celui de-al treilea său break maxim în sezon, a ratat după primele 64 de puncte în ceea ce părea a fi ultimul joc al partidei. În aproximativ jumătate de oră, Un-Nooh a redus avansul lui Bingham la un singur joc, având chiar prima șansă de a duce scorul la 5-5. Campionul mondial din 2015 a evitat însă prelungirile meciului, sancționând prompt super-agresivitatea lui Un-Nooh, pentru a închide meciul cu 6-4, printr-un break de 67 de puncte.
"Am fost nebun să trag pentru break-ul maxim, acolo, la 5-1. Sunt nebun după aceste break-uri în ultimul timp, reușesc câteva bile roșii, câteva negre și încep să trag pentru mai mult. Am avut și un pic de ghinion să ies de la masă. I-am lăsat o poziție de început ușoară, iar de acolo a început 'măcelul'. Te poate face să arăți ridicol la cât de ușor punctează și reușește break-uri mari. Am încercat să rămân concentrat sperând că se va ivi o nouă șansă pentru mine și, din fericire, așa s-a întâmplat", a declarat Stuart Bingham la finalul partidei, citat de World Snooker.
picture

Eurosport 2021 - Dezlănțuim puterea sportului

Masters 2021: Murphy a câștigat derby-ul campionilor mondiali din primul tur

Doi jucători care au reușit în carierele lor "Tripla Coroană" (Williams chiar într-un sezon competițional), Shaun Murphy și Mark Williams i-au delectat pe fanii snookerului cu cel mai echilibrat duel de până acum la această ediție a Masters-ului, la Milton Keynes.
Murphy pare că și-a regăsit întrucâtva forma de joc, după câteva luni cu rezultate modeste pentru standardele sale. După patru jocuri, numărul șapte mondial îl conducea pe Williams cu 3-1, deși galezul își adjudecase jocul al doilea printr-un break de 108 puncte, iar englezul avusese multă șansă pe finalul ultimului joc: a introdus în buzunar bila roz cu o lovitură norocoasă, iar apoi a reușit o execuție pretențioasă la bila neagră.
Williams a dat semnalul revenirii printr-un alt break de 108 puncte, a egalat la 3, iar tabela a consemnat o nouă egalitate două jocuri mai târziu, 4-4. Un break de 81 de puncte l-a readus pe Murphy la conducere, iar "Magicianul" i-a suflat la bila neagră victoria lui Mark Williams, cu o închidere de 47 de puncte.

picture

Masters: Murphy câștigă derby-ul campionilor mondiali din primul tur, 6-4 în fața lui Mark Williams

"De fiecare dată când evoluezi împotriva acestor jucători, ei îți testează fiecare aspect al jocului. Am acumulat puțină frustrare de-a lungul meciului, la 4-4 mă întrebam cum naiba am câștigat doar patru jocuri, pentru că am jucat foarte, foarte bine și am atacat toate loviturile posibile. Sunt foarte mândru pentru felul în care am câștigat meciul în cele din urmă", a declarat Shaun Murphy la final de partidă.
  • Mark Williams părăsește Masters-ul în primul tur pentru a cincea oară în ultimele șase prezențe pe tablou.

Masters 2021: program și rezultate

Duminică, 10 ianuarie
  • Joe Perry (în locul lui Judd Trump) 2-6 David Gilbert
  • Kyren Wilson 6-2 Gary Wilson (în locul lui Jack Lisowski)
Luni, 11 ianuarie
  • Stuart Bingham 6-4 Thepchaiya Un-Nooh
  • Shaun Murphy 6-4 Mark Williams
Marți, 12 ianuarie
  • Neil Robertson versus Yan Bingtao – ora 15:00
  • Mark Selby versus Stephen Maguire – ora 21:00
Miercuri, 13 ianuarie
  • Ronnie O’Sullivan versus Ding Junhui – ora 15:00
  • John Higgins versus Mark Allen – ora 21:00
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo