Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Reacția lui Ronnie O'Sullivan, după calificarea "in extremis" în sferturile de finală de la Masters

Nicu Savin

Actualizat 14/01/2021 la 13:05 GMT+2

Ronnie O'Sullivan s-a calificat cu greu în sferturile de finală ale Masters-ului, iar după partida cu Ding s-a declarat mulțumit cu jocul său, menționând că nu ar fi fost supărat nici dacă ar fi pierdut.

Ronnie O'Sullivan

Credit imagine: Eurosport

Ronnie O'Sullivan l-a învins pe Ding Junhui în joc decisiv, scor 6-5, în primul tur al Masters-ului, care se joacă în acest an la Marshall Arena din Milton Keynes. Campionul mondial în exercițiu a fost la un pas de eliminare, după ce a fost condus cu 5-3, iar Ding a ratat câteva șanse bune de a tranșa lucrurile în favoarea sa.
La final, Ronnie s-a declarat încântat de joc și a menționat că a rămas concentrat până la final, capitol la care consideră că excelează: "A fost un meci mare și uneori tot ce trebuie să faci e să rămâi în joc. Niciodată nu m-am îndoit de capacitatea mea de a rămâne în meci. Sunt "Premier League" la acest capitol. Este un joc greu din punct de vedere mental, fizic și al încrederii, iar dacă un aspect nu funcționează e greu. Poți juca bine 3 sferturi din meci, dar dacă nu poți păstra nivelul până la final, acest lucru poate fi călcâiul lui Ahile."
picture

Eurosport 2021 - Dezlănțuim puterea sportului

Ronnie O'Sullivan: "A câștiga sau a pierde nu este important"

Ronnie a admis la finalul meciului cu Ding, faptul că indiferent de rezultat el ar fi fost mulțumit de jocul său: "A fost un joc grozav. Chiar dacă aș fi pierdut cu 6-3 aș fi spus la fel, pentru că am jucat bine și nu am greșit mult. Ding a jucat foarte bine și sunt încântat să trec mai departe."
O'Sullivan a mers și mai departe, menționând că a ajuns la nivelul la care nu mai vede atât de importante victoriile sau înfrângerile, ci preferă să se bucure de joc: "Îmi place fiecare meci pe care îl joc, chiar dacă joc absolut teribil. Pentru mine, a câștiga și a pierde nu este important pentru că vei câștiga și vei pierde de multe ori, dar cariera ta merge mai departe. Am urmărit zilele trecute documentarul despre Lance Armstrong. Nu sunt acel gen de personaj. Sunt puțin mai relaxat. Nu m-aș putea bucura de carieră, dacă aș depune eforturi atât de mari și aș vrea să câștig cu orice preț."
Ronnie O'Sullivan at the 2021 Masters
Înaintea debutului la Masters, "Racheta" a oferit un amplu interviu în care a vorbit despre obsesia sa pentru alergări și despre obiectivele sale pentru acest an. După meciul cu Ding, englezul a făcut din nou referire la acest lucru, specificând și că se antrenează mai mult din cauza faptului că lock-down-ul nu îi permite să facă alte lucruri.
"Petrec șase ore pe zi la masa de antrenament, pentru că nu prea am de făcut altceva. Nu m-am mai antrenat atât de 10 ani. Alerg 45 de mile pe săptămână în acest moment și sunt mai încântat de asta decât orice altceva", a conchis O'Sullivan.
În sferturile de finală de la Masters, O'Sullivan îl va întâlni pe marele său rival, John Higgins. Scoțianul s-a calificat în turul secund tot în urma unei victorii în joc decisiv, învingându-l pe nord-irlandezul Mark Allen cu 6-5.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo