Ronnie O'Sullivan l-a învins pe Ding Junhui în joc decisiv, scor 6-5, în primul tur al Masters-ului, care se joacă în acest an la Marshall Arena din Milton Keynes. Campionul mondial în exercițiu a fost la un pas de eliminare, după ce a fost condus cu 5-3, iar Ding a ratat câteva șanse bune de a tranșa lucrurile în favoarea sa.
La final, Ronnie s-a declarat încântat de joc și a menționat că a rămas concentrat până la final, capitol la care consideră că excelează: "A fost un meci mare și uneori tot ce trebuie să faci e să rămâi în joc. Niciodată nu m-am îndoit de capacitatea mea de a rămâne în meci. Sunt "Premier League" la acest capitol. Este un joc greu din punct de vedere mental, fizic și al încrederii, iar dacă un aspect nu funcționează e greu. Poți juca bine 3 sferturi din meci, dar dacă nu poți păstra nivelul până la final, acest lucru poate fi călcâiul lui Ahile."

Eurosport 2021 - Dezlănțuim puterea sportului

Scottish Open
Ronnie O'Sullivan, cel mai rapid break de peste 100 de puncte din istorie, la un meci televizat
IERI LA 20:31

Ronnie O'Sullivan: "A câștiga sau a pierde nu este important"

Ronnie a admis la finalul meciului cu Ding, faptul că indiferent de rezultat el ar fi fost mulțumit de jocul său: "A fost un joc grozav. Chiar dacă aș fi pierdut cu 6-3 aș fi spus la fel, pentru că am jucat bine și nu am greșit mult. Ding a jucat foarte bine și sunt încântat să trec mai departe."
O'Sullivan a mers și mai departe, menționând că a ajuns la nivelul la care nu mai vede atât de importante victoriile sau înfrângerile, ci preferă să se bucure de joc: "Îmi place fiecare meci pe care îl joc, chiar dacă joc absolut teribil. Pentru mine, a câștiga și a pierde nu este important pentru că vei câștiga și vei pierde de multe ori, dar cariera ta merge mai departe. Am urmărit zilele trecute documentarul despre Lance Armstrong. Nu sunt acel gen de personaj. Sunt puțin mai relaxat. Nu m-aș putea bucura de carieră, dacă aș depune eforturi atât de mari și aș vrea să câștig cu orice preț."
https://i.eurosport.com/2021/01/13/2970443.jpg
Înaintea debutului la Masters, "Racheta" a oferit un amplu interviu în care a vorbit despre obsesia sa pentru alergări și despre obiectivele sale pentru acest an. După meciul cu Ding, englezul a făcut din nou referire la acest lucru, specificând și că se antrenează mai mult din cauza faptului că lock-down-ul nu îi permite să facă alte lucruri.
"Petrec șase ore pe zi la masa de antrenament, pentru că nu prea am de făcut altceva. Nu m-am mai antrenat atât de 10 ani. Alerg 45 de mile pe săptămână în acest moment și sunt mai încântat de asta decât orice altceva", a conchis O'Sullivan.
În sferturile de finală de la Masters, O'Sullivan îl va întâlni pe marele său rival, John Higgins. Scoțianul s-a calificat în turul secund tot în urma unei victorii în joc decisiv, învingându-l pe nord-irlandezul Mark Allen cu 6-5.
German Masters
Surprize uriașe în calificările de la Masterul German! Allen și Selby, eliminați de doi necunoscuți
24/11/2022 LA 07:24
UK Championship
Mark Allen – Ding Junhui, finală surprinzătoare la UK Championship! Cine se va impune în ultimul act
20/11/2022 LA 12:12