Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ronnie O'Sullivan a spus care sunt cei mai buni cinci jucători de snooker din istorie

Cezara Paraschiv

Actualizat 15/01/2021 la 15:26 GMT+2

Ronnie O'Sullivan și John Higgins, cei mai de succes jucători ai formidabilei generații 1992 a snookerului, se vor înfrunta pentru a patra oară la Masters, în această seară, în "sferturi", de la ora 21:00, în direct la Eurosport. "Racheta" l-a inclus pe marele său rival în Top 5 cei mai buni jucători de snooker ai tuturor timpurilor.

Masters 2021: O’Sullivan – Higgins, în sferturile de finală

Credit imagine: Eurosport

Seară de gală la Masters: Ronnie O'Sullivan și John Higgins se înfruntă doar pentru a patra oară la cel mai prestigios turneu invitațional din snooker, în "sferturile" ediției 2021. Până acum, cei doi jucaseră doar finale la Masters: în 1995 și 2005 s-a impus "Racheta" (9-3 și 10-3), în timp ce "Vrăjitorul" a câștigat în 2006, în joc decisiv, 10-9.

O'Sullivan - Higgins, o capodoperă de meci la ultimul duel direct de la Masters

Rivalitatea dintre cei doi este binecunoscută. Scorul la general: 37-29 în favoarea lui O'Sullivan.
Iar așteptările în ceea ce privește acest meci sunt uriașe, având în vedere faptul că precedenta lor confruntare de la Masters a fost un clasic - cea mai frumoasă finală din era Wembley a Masters-ului pentru mulți cunoscători ai acestui sport.
În 2006, liderul mondial Ronnie O'Sullivan își confirma din plin porecla în start de meci: break de 139 de puncte - rămas cel mai mare break de la acea ediție, urmat imediat de un break de 138, în drum spre un net 3-0 pe tabelă. Higgins a câștigat însă următoarele cinci jocuri ale primei sesiuni, intrând la pauză cu avantaj de 5-3. La reluare, O'Sullivan a egalat, Higgins a refăcut diferența de două jocuri la 7-5, doar pentru a se vedea din nou egalat. Dramatismul a continuat să crească, după ce scoțianul a ratat ultima bilă neagră de pe masă care l-ar fi dus la un frame de victorie, la 9-7: Ronnie i-a "furat" jocul pentru a împinge scorul la 8-8, apoi a preluat conducerea pentru prima dată după prima repriză, 9-8, printr-un break marcat de o lovitură extrem de norocoasă la o bilă roșie. Norocul englezului nu a clintit însă furtuna ce avea să se abată asupra sa. Higgins a câștigat ultimele două jocuri reușind lovituri grele de tot - închiderea de masă din decisiv, de 64 de puncte, fiind o capodoperă în sine, pornind de la lovitura de început la bila roșie și până la final.

O'Sullivan îl înfruntă pe jucătorul pe care îl vede în Top 5 cei mai buni jucători de snooker din istorie

Ronnie O'Sullivan a alcătuit topul celor mai buni cinci jucători din istoria snookerului, numindu-i între primii trei pe Stephen Hendry, John Higgins și liderul mondial Judd Trump, urmați la o oarecare distanță de câștigătorul de la Campionatul Regatului Unit, Neil Robertson, și sextuplul campion mondial Steve Davis.
Ronnie consideră că Hendry, Higgins și, acum, Trump sunt definiți de abilitatea de a domina clar orice rival în perioadele lor de glorie.
Hendry și Higgins nu slăbeau nivelul niciodată. Nu jucai bine, nu aveai nicio șansă. | Ronnie O'Sullivan
  • O'Sullivan și Higgins și-au câștigat fiecare meciurile din primul tur la Masters 2021 cu același scor, 6-5, în fața lui Ding Junhui și, respectiv, Mark Allen.
  • Primii doi semifinaliști de la Masters sunt Stuart Bingham și David Gilbert.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo