Ronnie O'sullivan s-a calificat fără emoții în sferturile de finală de la Masters, după ce a trecut cu 6-2 de Jack Lisowski în prima rundă. Pentru un loc în careul de ași, "Racheta" va juca astăzi contra lui Neil Robertson, care l-a învins în primul tur pe Anthony McGill, scor 6-3.
Înaintea partidei de astăzi, Ronnie s-a arătat extrem de entuziasmat că va evolua din nou în fața unui public fantastic în celebra Alexandra Palace din Londra și a făcut în același timp un apel la cei care conduc destinele snookerului să organizeze mai des turnee de tip Masters, unde să participe doar cei mai buni jucători din lume.
"Poate că ar trebui să avem mai multe turnee ca acesta. Oricine vrea să vadă starurile jucând între ele", a spus Ronnie, citat de express.co.uk.
Snooker
2021 în sport | Chinezii, singurii în măsură să facă schimbul de generații în snookerul mondial?
31/12/2021 LA 14:59
Ronnie O'sullivan a avut mereu o poziție reticentă față de turneele la care participă toți jucătorii profesioniști din circuit, unde în primele faze se joacă după un format scurt, care îl dezavantajează în mod cert. Nici anduranța pe care o presupune Campionatul Mondial spre exemplu nu îi exte prielnică lui Ronnie, astfel că genul de turneu precum Mastersul, în care meciurile au un format lung încă de la început, dar totul se termină în numai o săptămână, este preferatul englezului.
Citește și:

Ronnie O'sullivan nu este pe aceeași lungime de undă cu Mark Williams

Cerința lui Ronnie O'sullivan de a fi organizate mai des turnee de tip Masters vine în contradicție cu cererea lui Mark Williams de acum câteva zile. După victoria contra lui Yan Bingtao din primul tur, galezul s-a arătat atât de entuzismat de atmosfera din sală încât le-a cerut conducătorilor snookerului profesionist să transforme Masters-ul într-un turneu de puncte, pentru ca toți jucătorii să aibă posibilitatea de a experimenta sentimentul unic din Ally Pally.
"Nu am jucat prea multe meciuri aici. De câteva ori am ieșit în primul tur. Am jucat la Masters în vechile locații. La sala de conferințe de la Wembley Arena nu era așa grozav. Aici este fantastic și e păcat că nu toată lumea poate experimenta acest loc.
Mastersul este dedicat exclusiv jucătorilor din Top 16, dar cred că s-ar putea crea un turneu de puncte, cu toți cei 128 de jucători implicați. Cred că este cel mai bun loc unde am jucat vreodată. Este chiar mai bun decât Centrul de Conferințe de la Wembley Arena. Este un loc imens, unde încap 2000 de oameni. E greu de egalat o asemenea atmosferă. Poate doar la Crucible, când se joacă la o singură masă, se mai întâlnește așa ceva, dar acolo este un loc aparte", a spus Williams.
Mark Williams va juca tot astăzi în sferturile de finală de la Masters, într-un meci de gală, contra lui John Higgins. Toate partidele de la Masters vor fi în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Programul sferturilor de finală de la Masters
  • Ronnie O'sullivan - Neil Robertson - joi, ora 15:00
  • Mark Williams - John Higgins - joi, ora 21:00
  • Judd trump - Kyren Wilson - vineri, ora 15:00
  • Bary Hawkins - Mark Selby - vineri, ora 21:00
Snooker
2021 în sport | Mark Selby sau "Mister Crucible"
27/12/2021 LA 15:15
Snooker
Ronnie O'Sullivan se compară cu mari legende ale sportului mondial: "Doar ei mai pot să facă asta"
22/12/2021 LA 15:01