Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ronnie O'Sullivan și-a dezvăluit planurile pentru 2021! La ce turnee va juca "Racheta" în acest an

Nicu Savin

Actualizat 13/01/2021 la 13:52 GMT+2

Ronnie O'Sullivan va debuta astăzi la Masters, cel mai prestigios turneu invitațional din snooker, iar campionul mondial în exercițiu se simte încrezător în forțele sale la început de 2021.

Ronnie O'Sullivan

Credit imagine: Getty Images

După ce a câștigat cel de-al 6-lea titlu de campion mondial, Ronnie O'Sullivan nu a mai impresionat în 2020, dar englezul este foarte încrezător înainte de startul la primul turneu din 2021. "Racheta" își va începe drumul către al 8-lea titlu de Masters din carieră împotriva lui Ding Junhui și este convins că nu va mai repeta greșelile făcute pe final de 2020.
Într-un interviu acordat pentru Eurosport.uk, Ronnie a dezvăluit că evoluția sub așteptări de la UK Championship s-a datorat extenuării fizice. Este binecunoscut faptul că jucătorul englez are o obsesie pentru alergări și acesta a menționat că la final de 2020 a acordat o atenție mult mai mare acestora decât snooker-ului, ajungând foarte obosit la meciul cu elvețianul Alexander Ursenbacher de la Campionatul Regatului Unit din decembrie, pe care l-a pierdut în cele din urmă în joc decisiv (6-5).
"Am ajuns să alerg foarte mult în finalul anului trecut, iar la UK Championship am ajuns pur și simplu extenuat. Nu vreau să caut scuze, să spun că adversarul nu a jucat bine, dar fizic eram distrus, simțeam o oboseală ciudată.", a spus O'Sullivan pentru eurosport.uk.
picture

Eurosport 2021 - Dezlănțuim puterea sportului

Ronnie O'Sullivan: "Marea mea prioritate este alergarea"

O'Sullivan continuă să alerge zilnic distanțe semnificative, dar a declarat că în perioadele în care este implicat în turneele de snooker o va lăsa mai moale: "În această săptămână, am reușit să fac 55 de mile. Făceam câte 40 în urmă cu 10 ani, când alergam strălucit. Am reușit să-mi cresc volumul, dar nu mai alerg atât de repede. Când este săptămâna turneului, trebuie să învăț că este în regulă să fac cinci sau șase mile dimineața, dar nu trebuie să alerg 10 mile în fiecare zi."
Sextuplul campion mondial a recunoscut că alergările continuă să fie o prioritate pentru el, dezvăluind că a fost inspirat de Jason Button (campionul mondial în Formula 1 în 2009): "Marea mea prioritate este alergarea. Am intrat într-o formă pe jumătate decentă acum. Când am început acum nouă luni, făceam jogging, dar acum alerg șapte sau opt mile, ceea ce este plăcut. Am un zbucium în acest sens, așa că scopul meu este să alerg aproximativ 10 mile pe zi, așa cum făcea Jason Button la triatlon."

Ronnie O'Sullivan | Snooker | ESP Player Feature

Ronnie O'Sullivan: "Vreau să încerc să joc 10 turnee pe tot parcursul anului"

Deși alergările îl vor costa mult timp și energie, O'Sullivan dorește să fie la un nivel ridicat și în snooker. Englezul intenționează să joace cam 10 turnee în 2021, printre care, evident, și campionatul mondial, unde are de apărat titlul de anul trecut. Ronnie s-a declarat pregătit pentru acest an competițional, menționând și că se simte mult mai bine de când a renunțat la fumat.
"Principala mea concentrare la vârsta mea este sănătatea. Am 45 de ani și nu am mai fumat de 9 luni, de când am reînceput alergările. Mă bucur de beneficiile alergării. Sănătatea mea mintală este mult mai bună, nu fumez și mă simt mult mai fericit. În afară de asta, vreau să încerc să joc 10 turnee pe tot parcursul anului. Nu-mi place să joc săptămână în săptămână. Acestea sunt cu adevărat obictivele mele. Voi juca la Masters și apoi voi vedea ce se întâmplă. Probabil voi juca la toate celelalte turnee la care sunt calificat, iar pentru toate celelalte voi decide dacă simt sau nu nevoia de antrenament.", a încheiat "Racheta".
Ronnie O'Sullivan este cel mai tânăr câștigător al Mastersului, impunându-se în 1995, pe când avea doar 19 ani. Dacă va câștiga în acest an, Ronnie va deveni și cel mai în vârstă câștigător al prestigiosului turneu invitațional.
Meciul dintre Ronnie O'Sullivan și Ding Junhui din primul tur va fi astăzi, cu începere de la ora 15:00 și va fi transmis în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo