Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Stuart Bingham, victorie senzațională în fața lui Shaun Murphy în sferturile Masters! Tabloul semifinalelor

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 13/01/2023 la 23:59 GMT+2

Stuart Bingham a obținut cea mai clară victorie din sferturile Masters. Englezul a trecut cu 6-0 de compatriotul său Shaun Murphy, astfel că tabloul semifinalelor este complet.

Stuart Bingham

Credit imagine: WorldSnooker

Articol scris de Dani Morar
Stuart Bingham a jucat senzațional în sferturile turneului Masters, care se joacă la Londra. Englezul s-a calificat în penultimul act după ce a trecut de comaptriotul său Shaun Murphy, pe care l-a învins fără drept de apel, scor 6-0.
Campionul ediției din 2015 a avut un sezon mai puțin reușit în 2022, însă a debutat ca din pușcă în noul an. Mai întâi l-a învins pe Kyren Wilson în optimi, de care a trecut cu 6-3, iar în această seară nu i-a acordat nicio șansă lui Murphy, căruia nu i-a permis să câștige nici măcar un frame.
Rezultatul este cu atât mai surprinzător dacă ne uităm la celelalte 3 partide din această fază. Toate au fost extrem de strânse, iar două dintre ele au avut nevoie de joc decisiv pentru a fi stabilit câștigătorul. Judd Trump a trecut cu 6-5 de Barry Hawkins, Mark Williams s-a calificat în semifinale după o victorie cu același scor în fața lui Ronnie O’Sullivan, iar Jack Lisowski s-a impus cu 6-4 în fața lui Hossein Vafaei.
Shaun Murphy trecuse în primul tur de Neil Robertson, campionul de anul trecut de la Masters, lucru care îl plasa printre favoriții din acest an. Jocul său a suferit o schimbare enormă față de acea partidă, iar numărul 11 din clasamentul mondial nu s-a regăsit, cedând cu un 0-6 surprinzător.
Bingham a dominat meciul de la un capăt la altul, singurul frame în care adversaul său i-a pus ceva probleme fiind chiar în debutul partidei. Numărul 14 mondial a încercat să bată cel mai mare break al turneului, un 143, reușit de 3 jucători până acum, însă a ratat o bilă ușoară în momentul în care adunase 78 de puncte.
Citește și:

Stuart Bingham a fost extrem de bucuros după meciul cu Murphy

Bingham a fost extrem de bucuros după victoria cu 6-0 în fața lui Shaun Murphy și a glumit cu publicul, care l-a aclamat. Acesta le-a transmis celor care l-au urmărit că este trist după acest scor deoarece nu le-a putut oferi mai mult privitorilor, cu care a sărbătorit imediat după victorie.
"Sunt într-o formă incredibilă. Am jucat la fel de bine ca și în fața lui Kyren Wilson. Sunt foarte fericit pentru că pot juca atât de bine. Am fost puțin emoționat înainte de a intra în arenă. Calmați-vă, calmați-vă (n.r. glumește cu publicul, care l-a aclamat).
Sunt emoționat. Am intrat foarte bine în meci și m-am impus în primul joc, apoi am fost din ce în ce mai bun. Este minunat să joci din nou într-o arenă în care știi că ai ajuns să pui mâna pe trofeu, mai ales după sezonul mediocru pe care l-am avut. Îmi pare rău pentru acest 6-0 pentru că a fost un meci scurt, dar mâine voi avea un meci greu în compania lui Judd Trump", a spus Stuart Bingham după victoria cu Murphy, la microfonul Eurosport.
Tabloul semifinalelor de la Master:
  • Stuart Bingham – Judd Trump
  • Jack Lisowski – Mark Williams
Toate meciurile de la Masters vor fi în direct și în exclusivitate pe Eurosport și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
picture

Spectacolul de la Australian Open se vede în direct pe Eurosport în perioada 16-29 ianuarie

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo