Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Campionul mondial, OUT în optimi la The Masters! Shaun Murhy și Lisowski, primii doi sfertfinaliști

Dani Morar

Actualizat 08/01/2024 la 10:23 GMT+2

Turneul de la The Masters a început dezastruos pentru campionul mondial, Luca Brecel, care a cedat în optimi împotriva lui Jack Lisowski. Shaun Murphy s-a calificat și el în sferturi, trecând cu 6-2 de Zhang Anda, urmând ca azi să intre în scenă și Ronnie O’Sullivan.

Cel mai tare 147 din snooker? Murphy a făcut primul break maxim din istoria Shoot Out

Turneul de la The Masters a debutat cu o surpriză. Luca Brecel, campionul mondial din 2023, a fost eliminat după ce Jack Lisowski a făcut o partidă mare și s-a calificat în sferturi.
Englezul l-a învins pe belgian cu scorul de 6-2, luându-și revanșa după ce pierduse în fața lui la Players Championship, în luna februarie a anului trecut.
Lisowski a luat primul frame după ce Brecel a ratat la bila roz. Belgianul nu și-a intrat în mână și a ratat o bilă roșie în debutul jocului secund, dându-i adversarului său o nouă oportunitate. Numărul 4 mondial a continuat să rateze și a pierdut și frame-urile 3 și 4, ultimul după ce adversarul său l-a băgat într-un snooker dificil.
La pauză, Lisowski avea un procentaj al loviturilor de buzunar de 97%, în timp ce cel al adversarului era de doar 81%. Brecel a avut o tresărire în partea a doua, dar era târziu pentru el, iar englezul s-a impus cu 6-2, avansând în sferturi, după ce a obținut cel de-al 300-lea break de peste 100 de puncte al carierei.
Shaun Murphy a obținut o victorie similară cu chinezul Zhang Anda, impunându-se cu același scor, 6-2. Campionul de la The Masters din 2015 a avut 5 breakuri de peste 50 de puncte și a preluat conducerea încă din start după ce a profitat de o greșeală a adversarului.
Chinezul a egalat, dar a pierdut următoarele 3 frame-uri. Murphy a revenit și mai motivat după pauză și a fost aproape de un century, dar s-a oprit la 86 de puncte.
În penultimul joc, englezul a ratat și i-a permis lui Zhang să îl câștige, după ce l-a plasat într-un snooker dificil. Murphy a închis meciul cu 6-2 și va juca împotriva lui Jack Lisowski în sferturile turneului.
Citește și:

The Masters – program optimi

  • Ronnie O’Sullivan – Ding Junhui (luni, ora 15:00)
  • Mark Williams – Ali Carter (luni, ora 21:00)
  • Judd Trump – Kyren Wilson (marți, ora 15:00)
  • Neil Robertson – Barry Hawkins (marți, ora 21:00)
  • Mark Allen – John Higgins (miercuri, ora 21:00)
  • Mark Selby – Robert Milkins (miercuri, ora 21:00).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo