Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ronnie O'Sullivan a intuit primul că Ding va face 147 la Masters! "Racheta", elogii la adresa chinezului

Nicu Savin

Publicat 09/01/2024 la 10:53 GMT+2

Ronnie O'Sullivan s-a calificat fără mari emoții în sferturile de finală de la Masters, după ce l-a învins pe Ding Junhui, scor 6-3. Chinezul nu a avut răspuns la jocul solid al liderului mondial, dar a intrat în istoria competiției cu un break maxim de toată frumusețea. La final, Ronnie a dezvăluit că și-a dat seama că Ding va reuși break-ul perfect după a 2-a sau a 3-a bilă roșie.

Ding Junhui, frame magic la Masters! Chinezul, break maxim în super-duelul cu Ronnie O'Sullivan

Ronnie O'Sullivan a început anul 2024 așa cum l-a încheiat pe precedentul, cu o victorie în fața lui Ding Junhui. După ce l-a învins pe chinez în finala de la UK Championship (10-7), "Racheta" nu i-a dat prea multe șanse acestuia nici în primul tur de la Masters, cel mai prestigios turneu invitațional din snooker.
Ronnie a început fulminant și a condus la pauză cu 4-0, reușind break-uri consistente, de 67, 87 și 106 puncte. Ding a revenit mai motivat la masă și a reușit să se apropie la o singură lungime distanță, asta după ce a câștigat jocul 7 cu un break maxim splendid. O'Sullivan i-a tăiat apoi elanul adversarului cu un break de 127 de puncte, iar ulterior a închis meciul cu 6-3, adjudecându-și ultimul joc prin două vizite la masă.
La finalul partidei, Ronnie a fost rugat să vorbească despre break-ul maxim reușit de Ding, care a intrat în istoria snookerului, devenind primul jucător care izbutește două break-uri de 147 la Masters (din 4 câte s-au făcut în total).

Ronnie O'Sullivan, cuvinte superbe la adresa lui Ding Junhui, după ce chinezul a reușit break-ul maxim la Masters

Chiar înaintea meciului, englezul a subliniat că Ding este mai bun decât el din punct de vedere tehnic, astfel că nu a fost deloc surprins că "The Dragon" a atins perfecțiunea în Ally Pally. Ronnie a spus că a intuit că Ding va face break-ul maxim după a 2-a sau a 3-a bilă roșie, moment în care puțini jucători se gândesc la asta, fiind mai degrabă preocupați de câștigarea frame-ului.
"Incredibil break de 147 al lui Ding. Știam că va face break-ul maxim după a doua sau atreia bilă roșie, deoarece jocul său pozițional este atât de bun.Ding nu a pierdut niciodată poziția pe parcursul break-ului de 147, controlul său asupra bilei albe este mai bun decât la oricine altcineva. Este încântător de privit, sunt invidios pe felul în care face asta", a spus Ronnie, citat de WST.com.
În ceea e privește jocul său, Ronnie nu a fost foarte încântat, deși a reușit să câștige majoritatea frame-urilor dintr-o singură vizită la masă (a făcut și două break-uri de peste 100 de puncte): "Jocul meu nu este grozav. Încerc să produc lucruri acolo la masă. Joc ca și cum aș juca la club. Mă simt încordat înainte de meci, dar apoi, când începe, îmi dau drumul. Sper ca zilele viitoare va fi mai bine. Dacă nu asta e, mă voi duce la următorul turneu.".
Ronnie O'Sullivan s-a calificat pentru a 25-a oară în sferturile de finală la Masters și țintește al 8-lea trofeu la prestigiosul turneu invitațional. Pentru un loc în careul de ași, englezul se va duela cu Neil Robertson sau Barry Hawkins. Dacă va merge până la capăt, "Racheta" va deveni cel mai în vârstă jucător care se impune la Masters. El deține recordul pentru cel mai tânăr campion, care datează din 1995 (19 ani și 69 de zile).
Programul de marți de la Masters
  • Judd Trump - Kyren Wilson, ora 15:00
  • Neil Robertson - Barry Hawkins, ora 21:00
Toate meciurile de la Masters 2024 sunt în direct și în exclusivitate pe Eurosport și aplicația Eurosportpe parcursul acestei săptămâni.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo