În această săptămână are loc Tour Championship, ultimul turneu important din calendarul competițional înaintea Campionatului Mondial, programat între 16 aprilie și 2 mai. Competiția care se desfășoară în Țara Galilor, la Llandudno, este una invitațională, la care participă doar 8 jucători, cei care au adunat cele mai multe puncte în acest sezon.
Primul sfert de finală i-a adus față în față pe arhicunoscutul John Higgins și Zhao Xintong, câștigător lal UK Championship în decembrie 2021. Meciul a fost unul fabulos, fiind tranșat în decisiv de scoțian. După un început echilibrat (prima repriză s-a terminat 2-2), chinezul s-a distanțat la 5-2. Higgins a revenit la 5-4, dar apoi s-a făcut 8-4 pentru Xintong, care s-a apropiat astfel la două jocuri distanță de victorie.
Fără să strălucească, Higgins a reușit să câștige 5 jocuri la rând și să devină el favorit. Chinezul a avut o tresărire de orgoliu și a împins meciul în decisiv, dar "Vrăjitorul din Wishaw" s-a impus ulterior cu 10-9.
Snooker
Mădălin Gal și Eduard Riti, câștigătorii Century Snooker Open si RST Junior League – Etapa 3
ACUM O ZI

John Higgins, încântat de revenirea cu Zhao Xintong

La finalul partidei, John Higgins a fost extrem de entuziasmat, dar în același timp surprins de victoria obținută. Marele jucător din clasa '92 a recunoscut că la un moment dat chiar își dorea ca meciul să se termine cât mai repede, fiind convins că nu mai poate reveni.
"Este o victorie strălucitoare, una dintre cele mai mari victorii obținute de mine vreodată. A fost incredibil sărevin de la 8-4 în fața unui jucător ca Zhao Xintong. El juca ca un jucător de talie mondială, iar eu jucam ca un jucător de club. A fost jenant la un moment dat, dar jucând rău, l-am adus și pe el la acel nivel.
Nu știu cum am câștigat. Jocul meu a fost slab toată ziua. Sunt încântat că am trecut mai departe, dar nu-mi vine să cred. Nu renunț niciodată, dar câteodată simți că nu poți face nimic și abia aștepți ca adversarul să te termine cât mai repede. Ar fi fost dificil să joc la Crucible după o mare înfrângere, cu un sentiment prost, dar acum am o adoua viață aici și nu-mi rămâne decât să mă antrenez pentru a fi la un nivel mai ridicat la semifinala de sâmbătă", a spus Higgins, citat de Eurosport.co.uk.
Pentru un loc în finală, John Higgins va juca împotriva învingătorului disputei Judd Trump - Luca Brecel, care va avea loc joi. Celelalte două sferturi de finală sunt Neil Robertson - Mark Allen și Ronnie O'Sullivan - Mark Williams.
Tour Championship se află abia la a 3-a ediție. Ronnie O'Sullivan (2019), Stephen Maguire (2020) și Neil Robertson (2021) sunt câștigătorii de până acum.
Snooker
Ronnie O'Sullivan și-a dezvăluit planurile. Obiectivul cel mare, un nou record mondial
12/05/2022 LA 12:47
Snooker
De la Crucible la RST Snooker Club, pentru CENTURY Snooker Open, în perioada 06-08 Mai
04/05/2022 LA 20:15