Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ronnie O'Sullivan s-a calificat în finala Tour Championship. "Racheta", victorie contra lui Gary Wilson

Andrei Nicolae

Publicat 06/04/2024 la 00:12 GMT+3

Ronnie O'Sullivan se va lupta pentru al 6-lea titlu din acest sezon, după ce l-a învins pe Gary Wilson în semifinalele turneului de la Tour Championship. Cei doi au mers cap la cap o bună bucată din meci, însă septuplul campion mondial și-a arătat experiența în final și a tranșat soarta partidei de la Manchester.

Ronnie O'Sullivan of England reacts in the Quarter-final match against Gary Wilson of England on day five of 2024 Johnstone's Paint Tour Championship at Manchester Central on April 5, 2024 in Manchester, England

Credit imagine: Getty Images

Ronnie O'Sullivan s-a calificat în finala Tour Championsip, după ce l-a învins pe Gary Wilson în penultimul act al competiției din Manchester, scor 10-7. Cei doi au oferit un meci extrem de echilibrat, în care abilitatea "Rachetei" de a gestiona momentele decisive și-a spus cuvântul.
Wilson a început bine semifinala contra liderului mondial și a condus cu 2-0 în startul partidei. O'Sullivan a revenit rapid însă și a reușit și două "centuries" de 102 și 110 puncte, trecând în avantaj și ducând scorul la 4-2.
Numărul 13 mondial nu a cedat nici el atât de ușor și a restabilit egalitatea, iar după prima sesiune, scorul era 4-4.
Citește și:

O'Sullivan e în finala Tour Championship, după o victorie muncită cu Gary Wilson

În sesiunea de seară, cei doi au mers cap la cap până la scorul de 7-7, perioadă în care s-au Wilson a reușit două break-uri foarte bune, de 84, respectiv 96 de puncte. Pe final însă, Ronnie și-a arătat măiestria în momentele-cheie ale unui meci și nu i-a mai dat nicio șansă lui Wilson să câștige duelul de la Manchester.
"Racheta" a câștigat următoarele trei frame-uri și a închis partida, reușind în penultimul frame și un break de 98 de puncte. Liderul mondial s-a impus astfel cu 10-7 și s-a calificat în finala Tour Champinship, ultimul turneu important înainte de Campionatul Mondial.
Pentru Ronnie, va fi șansa să cucerească al 6-lea titlu din acest sezon. În finală, englezul va da piept cu Mark Allen sau Mark Williams.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo