Ultimul act a început excepțional. Trump a reușit un break de 115 puncte, însă răspunsul lui Wilson a fost pe măsură. A obținut și el un "century break", după cele 125 de puncte puse la rând pe tabelă. Campionul mondial a reușit imediat un superb 144, în ceea ce a reprezentat cel mai mare break al finalei.
După ce Kyren a egalat situația pe tabelă, a urmat un frame cheie în meci, a cărui durată a depășit 40 de minute. În cele din urmă, Wilson a recuperat un deficit de 25 de puncte, după ce Trump a ratat o bilă roșie destul de ușoară.
La 3-2, numărul unu mondial s-a adunat și, în ciuda presiunii, a făcut un nou break de excepție, de 123 de puncte, pentru a împinge disputa în decisiv.
Snooker
Masters | Neil Robertson, "on fire" în finala cu Barry Hawkins. Ultimul act decis după 14 frameuri
16/01/2022 LA 21:46
În frameul 7, Trump a reușit o lovitură de distanță fantastică, la bila roșie, și se părea că și-a deschis jocul. A rămas prea drept însă, și a trebuit să coboare masa, ajungând într-o poziție incomodă pentru a juca vreo bilă colorată. A preferat un snooker și, după o lovitură mai slabă a lui Kyeran a revenit la masă și breakul câștigător părea o formalitate. După ce a pus 52 de puncte pe tabelă, Judd a ratat bila neagră de pe punct, însă poziția lăsată adversarului nu a fost ideală. Wilson a introdus în buzunar o bilă roșie, dar fără a putea obține poziție pentru continuarea breakului. După o serie de lovituri de siguranță, Wilson a încercat o lovitură de finețe, asumându-și riscuri mari. A ratat, iar Trump nu l-a mai iertat, curățând masa.
Astfel s-a încheiat una dintre cele mai frumoase finale ale sezonului, singurul inconvenient fiind reprezentat de lipsa spectatorilor din tribună, din cauza virusului COVID-19. Partida avut însă de toate: doi jucători aflați la un nivel deosebit, capabili de breakuri decisive, dar și un dramatism fantastic.
9 breakuri de peste 100 de puncte a reușit Trump în turneul din Gibraltar, o performanță impresionantă judecând după faptul că s-a jucat după regula "primul la 4".
97 de breakuri de peste 100 de puncte a reușit Trump, doar în acest sezon. El mai are nevoie de doar 6 astfel de breakuri pentru a egala recordul all-time de 103 breakuri deținut de Neil Roberson (sezonul 2013-2014).
Grație succesului de duminică seară, Trump a devenit primul jucător din istorie care să cucerească 6 trofee pe puncte într-un sezon. El se impusese anterior la International Championship, World Open, Openul Irlandei de Nord, German Masters și Player Championship.
4 jucători de snooker au reușit, de-a lungul timpului, să câștige 5 turnee într-un sezon: Stephen Hendry, Ronnie O'Sullivan, Ding Junhui și Mark Selby.
Cu victoria de azi, Trump va încasa, pe lângă premiul competiției (50.000 de lire sterline) și un bonus de 150.000 de lire pentru cele mai bune rezultate în Seria Europeană (4 turnee - Mastersul European, Mastersul German, Shoot Out și Openul Gibraltarului). În cazul în care pierdea finala, bonusul ar fi ajuns la Neil Robertson, care stătea mai bine în clasamentul pe cele 4 turnee, deși nu a participat la ultimele două.

Ce se întâmplă cu Mondialul de snooker?

Turneul din Gibraltar trebuia inițial să se desfășoare cu maximum 100 de oameni în tribune, dar în cele din urmă s-a luat decizia de a se juca cu tribunele goale, pentru a evita răspândirea coronavirus.
Finalul sezonului de snooker ar trebui să aducă și cel mai așteptat eveniment, Campionatul Mondial (18 aprilie - 4 mai), care se desfășoară în mod tradițional în Teatrul Crucible, din Sheffield.
Anul trecut, Trump a jucat impresionant, cucerind titlul mondial, după o finală fără istoric în fața lui John Higgins, scor 18-9, dar nu știe în ce măsură în 2020 își va putea apăra titlul. Nu pentru că ar avea probleme de formă - din contră, e cel mai în formă jucător -, ci pentru că această competiție ar putea fi anulată, din cauza COVID-19.
"Toți suntem în aceeași poziție și toți știm că trebuie să jucăm cel mai bun snooker al nostru acum, pentru că nu știm ce va urma", a spus Trump, completat de Neil Robertson: "Va fi foarte dificil. Nimeni nu știe câte meciuri sau câte turnee se vor mai juca în acest sezon. Nu e ceva controlabil, nu depinde de noi".
https://i.eurosport.com/2020/03/15/2794929.jpg
Până să avem informații clare despre Mondialul de snooker, din 17 martie, pe Eurosport, putem vedea Tour Championship, turneul în care cei mai buni 8 jucători din lume se vor întrece.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
The Masters
Un joc care va rămâne în istorie: Frameul decisiv din semifinala Robertson - Williams, de la Masters
16/01/2022 LA 09:52
The Masters
Masters | Barry Hawkins trece dramatic de Judd Trump și este în marea finală de la Londra
16/01/2022 LA 04:57