UK Championship rămâne cu tot mai puțini favoriți de primă mână, după ce Shaun Murphy, John Higgins, Mark Selby sau Neil Robertson au fost eliminați. Ieri a fost rândul ca Judd Trump să părăsească turneul, englezul - proaspăt învingător la Champion of Champions - fiind învins de Matthew Selt.
Din 2008, de când s-a calificat pentru prima oară pe tabloul principal la UK Championship, numărul doi mondial a câștigat o singură dată competiția. A mai jucat două finale, dar în rest nu a mai trecut niciodată de optimile de finală. Ca atare, turneul e unul care cu siguranță nu i se potrivește, iar "Asul din pachet" a încercat să explice de ce.
"Am jucat foarte slab, am fost vai de mine de la început până la sfârșit. Mi se pare că se întâmplă mereu la fel la acest turneu, mereu mă chinui la UK Championshio și nu știu de ce. Poate pentru că e o competiție care durează atât de mult și de multe ori ajung să mă simt gol din punct de vedere al energiei", a spus Judd Trump, pentru Eurosport.
The Masters
Ronnie O'sullivan, apel către șefii snookerului! "Racheta" vrea mai multe turnee de tip Masters
13/01/2022 LA 11:52

Trump, despre șansele lui Ronnie O'Sullivan de a se impune la UK Championship

Cu atât de mulți capi de serie eliminați, Ronnie O'Sullivan are șansa să își treacă pentru a opta oară în palmares prestigiosul trofeu (a pierdut doar un ultim act în care a jucat la UK Championship). Ar fi primul trofeu pentru "Rachetă" în ultimele 15 luni, iar succesul i-ar extinde recordul de turnee câștigate la 38.
Judd Trump nu e atât de sigur că al său compatriot va merge până la capăt și a explicat de ce sextuplul campion mondial are așa mari probleme în ultima perioadă.
"Cred că Ronnie și-a pierdut puțin din încredere. Când nu câștigi, e inevitabil, nu mai ai același nivel de încredere, iar adversarii nu mai sunt speriați de tine. Dacă oponenții intră în arenă având mentalul potriviti, crezând că pot să îl învingă, Ronnie are o problemă. Pentru că sunt mulți jucători buni care, dacă aduc la masă jocul lor "A" pot să treacă de O'Sullivan, dacă acesta nu e la nivel maxim. E ceea ce s-a întâmplat în ultimul an. Dar Ronnie are suficientă valoare și experiență încât să mai câștige trofee importante", a mai spus Trump.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Snooker
2021 în sport | Chinezii, singurii în măsură să facă schimbul de generații în snookerul mondial?
31/12/2021 LA 14:59
Snooker
2021 în sport | Mark Selby sau "Mister Crucible"
27/12/2021 LA 15:15