După patru zile de concurs, Denys Khmelevskyi din Ucraina a reușit să se impună în finala celui mai mare turneu organizat vreodată în afara Bucureștiului, Romanian Snooker Trophy, cu scorul de 3 la 1 în fața jucătorului român, Eduard Riti (Sfantu Gheorghe).
Tot în cadrul finalei, jucătorul din Ucraina a reusit și cel mai mare break al competiției și chiar de două ori (79 de puncte). În întreg concursul au fost realizate peste 50 de break-uri de peste 30 de puncte, dintre care 12 break-uri de peste 50 de puncte.
Premiul câstigatorului în valoare de 500 de euro și trofeul au fost decernate de către sponsorul principal al competiției Indaco Systems si Lege 5, sponsor ce i-a asigurat pe iubitorii snooker-ului din România cu privire la o implicare permanentă în devzoltarea acestui sport, alături de Federația de Snooker RST.
Snooker
Mădălin Gal și Eduard Riti, câștigătorii Century Snooker Open si RST Junior League – Etapa 3
17/05/2022 LA 11:56

Denys Khmelevskyi: "Sunt sigur că aceasta nu va fi ultima mea vizită aici"

Odată scăpat de stresul finalei, fericitul câștigător și-a exprimat aprecierea pentru competiția organizată la Brașov:
Aceasta a fost prima mea vizită în România și pot spune că am fost impresionat de natura existentă. Sunt sigur că aceasta nu va fi și ultima mea vizită aici.
Turneul a fost organizat foarte bine. Am surprins în mod special de calitatea transmisiunii. Aceasta contribuie semnificativ la popularizarea snooker-ului, din moment ce mulți fani au oportunitatea de a urmări meciuri la o asemenea calitate. Datorită acestei transmisiuni, mulți fani din Ucraina au urmărit meciurile de la această competiție. De asemenea, a fost foarte plăcut să evoluez la turneu fiind arbitrat de cei mai buni arbitrii români.
Multumesc pentru invitația de a participa la acest turneu. Ne vedem si data viitoare.
Primul turneu organizat de Federația de Snooker RST (FRST) a adunat la start 63 de participanți, atât din România, cât și din străinătate, din țări precum Bulgaria, Ucraina si Republica Moldova.

ROMANIAN SNOOKER TROPHY

Credit imagine: Eurosport

Având ca scop dezvoltarea snooker-ului din România prin sprijinirea tuturor cluburilor de snooker cu activitate concretă în acest sport, FRST se angajează la o muncă de durată si de calitate ce a inceput cu acest prim eveniment la Brasov. Alături de partenerii noștrii sportivi, Black Pot Brașov (gazda competiției si totodată unul dintre cluburile membre ale FRST), dar și de business, Indaco, Lege 5, Aro-Palace Brașov, Simigeriile Luca, Bologna Services, Robidan Romconstruct, vom crea un sistem integrat național care să sprijine dezvoltarea jucătorilor din România ” a mărturisit pentru Eurosport România președintele FRST, Rareș Sinca.
Următorul eveniment organizat de FRST va fi în București la RST Snooker Club în perioada, 27-29 August 2021, RST CUP! Pentru detalii, accesați www.snookerbucuresti.ro.
Snooker
Ronnie O'Sullivan și-a dezvăluit planurile. Obiectivul cel mare, un nou record mondial
12/05/2022 LA 12:47
Snooker
De la Crucible la RST Snooker Club, pentru CENTURY Snooker Open, în perioada 06-08 Mai
04/05/2022 LA 20:15