A doua zi a optimilor de finală de la UK Champions a oferit surprize importante. În primul duel tare al zile, Ding Junhui și-a regăsit forma din urmă cu câțiva ani și a obținut o victorie mare în fața lui Ronnie O'Sullivan. Ding a început în forță partida și a condus cu 3-0, pentru ca Ronnie să obțină primul său joc înainte de interval.
După pauză, tot Ding a câștigat primul joc pentru ca replica lui Ronnie să fie una puternică: break-uri de 77, 107 și 124 pentru un 4-4 spectaculos. Ronnie a avut oportunitatea de a câștiga următorul joc după o ratare a lui Ding la 60-0, însă a ratat la rândul său. Ding s-a impus și în următorul joc și l-a eliminat pe Ronnie O'Sullivan chiar de ziua lui: Ronnie a împlinit joi vârsta de 44 de ani.
Am jucat cam la 90% din ce pot. Ronnie nu a reușit prea multe lovituri de distanță astfel că am avut oportunități. Știam că trebuie să încep bine pentru că el poate să revină oricând, să realizeze break-uri mari. Sper să-mi aduc aminte acest sentiment și să joc așa fiecare meci - Ding Junghui
Scottish Open
Ronnie O'Sullivan, out de la Scottish Open! "Racheta" a pierdut în decisiv contra lui Gary Wilson
01/12/2022 LA 06:12
Sunt fericit că am câștigat 4 jocuri pentru că putea să fie un masacru. Am avut câteva oportunități la 4-4 însă nu am profitat. Am ratat în momente cheie. Ding a făcut un meci grozav și a meritat să câștige. Poate câștiga turneul însă au mai rămas mulți jucători buni - Ronnie O'Sullivan

UK Championship: Ding Junghui l-a învins pe Ronnie O'Sullivan

Selby, eliminat de Stevens

Considerat unul dintre cei mai buni jucători care nu au câștigat Campionatul Mondial, Matthew Stevens joacă în aceste zile la York cel mai bun snooker al său din ultimii ani. Finalist la Mondial în 2000 și 2005 și câștigător la UK Championship în 2003, galezul de 42 de ani a reușit o victorie impresionantă în joc decisiv în fața lui Mark Selby.
Stevens, aflat pe locul 43 mondial, a condus cu 3-1 la pauză însă Selby a revenit cu break-uri de 51, 52 și 49. Stevens a egalat la 4 pentru ca apoi Selby să ducă scorul la 5-4. Selby a condus cu 39-7 în jocul 10, însă o lovitură de distanță i-a oferit oportunitatea lui Stevens de a închide masa și a făcut-o. Jocul decisiv a fost un maraton de 46 de minute, cu Stevens câștigător! Partida s-a încheiat noaptea târziu, în jurul orei 12.30 (în Marea Britanie).
Nu a fost un meci prea frumos. Am fost foarte norocos pentru că Mark a avut ocazii să câștige cu 6-4 - Matthew Stevens.

UK Championships: Lovitură grozavă a lui Stevens, cel care l-a eliminat pe Mark Selby

În sferturi, Stevens îl va întâlni pe Stephen Maguire, cel care a revenit de la 2-4 și a câștigat meciul său cu Michael White. O revenire și mai spectaculoasă a avut-o veteranul Nigel Bond. "Călăul" lui Judd Trump la acest turneu a fost condus cu 5-2 de către Gary Wilson, însă Bond a reușit să câștige 4 jocuri consecutive și merge în sferturi.
Iată tabloul sferturilor de finală de la UK Championship:
  • Ding Junhui v Liang Wenbo
  • John Higgins v Yan Bingtao
  • Stephen Maguire v Matthew Stevens
  • Mark Allen v Nigel Bond
Scottish Open
Ronnie O'Sullivan, cel mai rapid break de peste 100 de puncte din istorie, la un meci televizat
28/11/2022 LA 20:31
German Masters
Surprize uriașe în calificările de la Masterul German! Allen și Selby, eliminați de doi necunoscuți
24/11/2022 LA 07:24