Shaun Murphy a pierdut surprinzător în primul tur la UK Championship, în fața chinezului Si Jiahui, un jucător amator de numai 19 ani. Finalistul de la Crucible din stagiunea trecută a revenit de la 1-5, dar a cedat în decisiv, iar la finalul partidei a fost foarte supărat.
Murphy a avut un discurs dur la adresa jucătorilor amatori, despre care a spus că nu ar trebui să participe la turneele din circuitul profesionist. Principalul argument al "Magicianului" a fost că jucătorii amatori nu au nicio presiune, spre deosebire de profesioniști, care trăiesc din snooker și sunt mereu obligați să livreze rezultate pentru a câștiga puncte și bani.
Opinia lui Murphy a împărțit lumea snookerului în două. World Snooker Tour a emis un comunicat prin care apără prezența amatorilor în anumite turnee, iar majoritatea fanilor l-au taxat și ei pe Murphy pentru afrimațiile sale. Totuși, campionul mondial din 2005 a fost apărat de mai multe nume importante din rândul jucătorilor.
UK Championship
UK Championship | Mark Allen, break de 113 puncte în duelul cu Jordan Brown
12/11/2022 LA 17:05
Citește și:

Mark Selby este de acord cu Shaun Murphy

Ultimul dintre ei a fost Mark Selby, cel care l-a învins în finala ultimului Campionat Mondial. După ce s-a calificat la pas în turul secund la UK Championship (6-2 cu Ross Muir), Selby a spus că este întru totul de acord cu părerea lui Murphy, considerând că amatorii ar trebui să joace numai în turneele dedicate lor.
"Cred că mulți jucători sunt de acord cu el. Oamenii cred că a spus-o doar pentru că a pierdut și nu ar fi spus-o dacă ar fi câștigat, dar eu susțin în totalitate tot ce a spus. De aceea există Q School, pentru ca amatorii să poată intra în circuitul mondial profesionist. Dacă nu reușești, trebuie să aștepți și să joci încă un an în turneele de amatori", a spus Selby pentru BBC.
De asemenea, Mark Williams, triplu campion mondial, a scris pe contul personal de Twitter că afirmațiile lui Murphy au fost perfect justificate, dar prost interpretate.
În prealabil, Neil Robertson a vorbit și el despre acest subiect și i-a dat dreptate lui Murphy, afirmând chiar că prezența amatorilor la unele turnee nu e benefică snookerului.
"Înțeleg perfect ce vrea să spună Shaun. Amatorii se află sub o presiune complet diferită. De fapt, pentru ei nu există nicio presiune, pentru că nu concurează pentru punctele de clasament. Sunt complet de acord cu ceea ce spune Shaun, pentru că este foarte periculos pentru snooker ceea ce se întâmplă.", a spus Robertson.
UK Championship continuă astăzi cu ultimele meciuri din primul tur, iar toată acțiunea de la York poate fi urmărită în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
UK Championship
Cele mai norocoase 5 lovituri de la UK Championship! Selby și Wilson, printre protagoniști
07/12/2021 LA 19:15
UK Championship
Momente incredibile în finala UK Championship. Unui fan i-a sunat de 5 ori telefonul
06/12/2021 LA 10:15