Ronnie O'Sullivan și Kyren Wilson erau cei mai bine cotați jucători calificați în sferturi la UK Championship, astfel că meciul dintre ei a fost ca o adevărată finală. Wilson a început mult mai bine și s-a desprins repede la 2-0, al doilea joc fiind câștigat cu un break superb, de peste 100 de puncte.

UK Championship | Kyren Wilson a reușit un break superb în meciul cu Ronnie O'Sullivan

"The Warrior" a avut șansa să se desprindă chiar la 3-0, dar Ronnie a câștigat frame-ul 3, care a fost unul încâlcit, iar în frame-ul 4 a oferit o demonstrație de snooker, închizând masa cu un break de peste 100 de puncte, astfel că la pauză s-a intrat la egalitate, 2-2.
The Masters
Judd Trump, al 3-lea semifinalist de la Masters, după o victorie categorică în fața lui Kyren Wilson
14/01/2022 LA 16:25
Citește și:

Ronnie O'Sullivan, învins de Kyren Wilson în sferturile UK Championshiop

În startul reprizei secunde, tot Wilson a fost primul care a trecut în avantaj, dar O'Sullivan a răspuns din nou, egalând la 3. "Racheta" a abuzat de loviturile de distanță și chiar dacă a reușit câteva extrem de spectaculoase, de cele mai multe ori a ratat oferindu-i adversarului șanse concrete. Wilson a profitat și s-a desprins la 5-3, apropiindu-se la un singur joc de o victorie mare.

UK Championship | Ronnie O'Sullivan, lovitură de distanță genială în duelul cu Kyren Wilson

Nici măcar atunci când se afla cu spatele la zid, Ronnie nu s-a abătut de la tactica sa, aceea de a ataca în permanență. Wilson a avut astfel prima șansă în jocul 9 și se părea că totul s-a terminat acolo. Emoțiile și-au spus cuvântul și Wilson nu a reușit un break câștigător, iar Ronnie a mai beneficiat însă de o șansă și a profitat din plin, apropiindu-se la 5-4.
Wilson a avut câteva șanse și în jocul 10, dar a ratat inexplicabil câteva lovituri și Ronnie l-a taxat din nou, trimițând partida în decisiv. Ronnie a trimis prima bilă în buzunar în ultimul frame, dar apoi a ratat bila maro și Wilson a revenit la masă. De data aceasta, "The Warrior" nu l-a mai iertat pe O'Sullivan și a închis meciul cu un break de 103 de puncte, calificându-se astfel pentru prima dată în carieră în semifinalele UK Championship.
Așadar, Ronnie O'Sullivan nu a reușit să-și ducă la capăt revenirea și nu va reuși să-și crească la 8 numărul de trofee de la UK Championship. Prin eliminarea sa din competiție, este sigur că prestigioasa competiție va avea un nou campion.
De partea cealaltă, Kyren Wilson și-a luat o binemeritată revanșă în fața lui O'Sullivan, după ce a fost învins clar de acesta în finala Campionatului Mondial de anul trecut. Pentru un loc în semifinale, Wilson în va înfrunta pe belgianul Luca Brecel, care l-a învins clar pe Anthony McGill, 6-2.
În această seară vor avea loc ultimele două sferturi de finală: Barry Hawkins - Andy Hicks și Zhao Xintong - Jack Lisowski. Ambele partidei vor fi în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
The Masters
Ronnie O'sullivan, apel către șefii snookerului! "Racheta" vrea mai multe turnee de tip Masters
13/01/2022 LA 11:52
Snooker
2021 în sport | Chinezii, singurii în măsură să facă schimbul de generații în snookerul mondial?
31/12/2021 LA 14:59