Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ronnie O'Sullivan și-a ales urmașul în snooker - "El poate domina acest sport mulți ani de acum încolo!"

Ion Alexandru

Publicat 05/12/2021 la 10:56 GMT+2

Ronnie O'Sullivan este entuziasmat de potențialul chinezului Zhao Xintong și se ofere să-l ajute în tentativa de a deveni cel mai bun din lume. "Are tot ce-i trebuie din punct de vedere tehnic. Mental trebuie să depășească orice barieră și o poate face" spune sextuplul campion mondial.

Ronnie O'Sullivan

Credit imagine: Getty Images

Ronnie O'Sullivan spune că Zhao Xintong poate deveni cel mai bun jucător din lume! Englezul se oferă să-l consilieze pe Zhao, chinezul care va juca astăzi în prima finală majoră din carieră. Zhao a făcut totul perfect în semifinala câștigată lejer cu Barry Hawkins. Chinezul de 24 de ani se va lupta în teatrul Barbican din York cu un alt jucător care a surprins la UK Championship, belgianul Luca Brecel.
O'Sullivan îl compară pe Zhao pe Roger Federer când vine vorba de talent și naturalețe în sport, dar crede că are nevoie de ceva în plus pentru a putea domina snookerul mondial.
"Trebuie să devină mai puternic din punct de vedere mental. Unele meciuri nu se câștigă din talent sau din tac, ci prin atitudine. Limbajul corpului trebuie să demonstreze că totul este sub control. El are un talent pe care l-am văzut doar la Federer. Când va reuși să domine mental adversarii va deveni numărul 1 mondial. De atunci, snookerul va avea un nou rege" spune Ronnie O'Sullivan.
picture

UK Championship | Zhao Xingtong s-a calificat în semifinale după o victorie superbă cu Jake Lisowski

De 6 ori campion mondial, englezul șitie li ce antrenor este potrivit pentru Zhao Xintong. Fostul campion de Masters Allan McManus poate să-i ridice nivelul de concentrare și implicare în jocul mental de la masă.
"Zhao este la 70% din potențial. Dacă aș fi managerul lui l-aș suna pe McManus, i-aș da 50 de mii de lire în 2022 și el ar deveni imposibil de oprit. Acum, Zhou este ca o cutie cu scule. Trebuie doar să țtie de ce are nevoie în fiecare zi. Va fi de neatins în următorii ani, daca acum face niște pași corecți" anticipează Ronnie O'Sullivan.
Citești și:

Zhao Xintong, parcurs fabulos la UK Championship

Zhao Xintong a început prestigiosul turneu de la Yok de pe poziția a 26-a în clasamentul mondial, dar a făcut un salt incredibil. Victoria muncită, din turul 3, cu John Higgins în care a revenit de la 3-5 și s-a impus în decisiv a fost momentul în care a căpătat o încredere deosebită.
  • Turul 1 SiJun 6-4
  • Turul 2 Un-Nooh 6-5
  • Turul 3 Higgins 6-5
  • Turul 4 Lines 6-4
  • Sferturi Lisowski 6-2
  • Semifinale Hawkins 6-1
Zhao Xintong va juca în finala de la York împotriva lui Luca Brecel, belgianul care a demolat orice oriviziuni pe partea sa de tablou. Pentru Brecel este a doua finală majoră a carierei. În 2016, la doar 19 ani a pierdut trofeul de Mastersul german după ce a fost învins de englezul Michael Gould.
picture

Luca Brecel, ce performanță! Belgianul e în finala UK Championship

Drumul lui Brecel către finala UK Championship 2021
  • Turul 1 Si 6-2
  • Turul 2 Ford 6-5
  • Turul 3 Maguire 6-0
  • Turul 4 Hamilton 6-1
  • Sferturi McGill 6-2
  • Semifinale Wilson 6-4
Finala UK Championship, Zhao Xintong - Luca Brecel va fi de la ora 15 pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo