Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jimmy White a dezvăluit cum reușește să rămână la un nivel ridicat, deși a ajuns la 60 de ani

Nicu Savin

Publicat 12/11/2022 la 16:33 GMT+2

Jimmy White a reușit o performanță uluitoare, ajungând pe tabloul principal la UK Championship după ce a trecut de 4 tururi de calificare. Sextuplul finalist de la Crucible a oferit un interviu pentru Eurosport înaintea competiției care a început azi și a dezvăluit care sunt ambițiile sale și cum reușește să reziste din punct de vedere mental la cel mai înalt nivel, deși are 60 de ani.

Jimmy White

Credit imagine: Getty Images

Jimmy White este cea mai plăcută surpriză de la UK Championship. Al doilea cel mai important turneu de puncte din snookerul mondial a prevăzut la ediția din acest an 4 tururi de calificare, iar "The Whirlwind" a trecut de toate într-o manieră impresionantă (a pierdut doar 5 frame-uri) și a ajuns pe tabloul principal.
Betano Afiș, varianta 2
Acest conținut vă este oferit de Betano
White va debuta în această seară la turneul găzduit de York contra lui Ryan Day, un jucător pe care l-a înfruntat de 11 ori în carieră (galezul conduce cu 7-4 la directe). Așa cum spunea imediat după ce l-a învins pe Dominic Dale în ultima rudă a calificărilor, White are încredere în potențialul său și a avertizat că nu vrea doar să facă act de prezență pe tabloul principal.
"Sunt foarte încântat să fiu pe tabloul principal, dar sunt și suficient de experimentat pentru a realiza că sunt doar în fața unui alt meci. Ești la fel de bun ca următorul tău meci.Îmi țin picioarele pe pământ. Nu aș juca aici dacă nu aș putea câștiga. Știu că pot câștiga. Când ajungi la vârsta mea, în mod realist, nu ești atât de consecvent.Dar sunt destul de pozitiv pentru că jocul meu arată bine. Dacă îmi joc jocul A, pot câștiga competiția, fără îndoială.", a spus White pentru Eurosport.

Jimmy White: "Snooker-ul este singurul sport din lume în care nu poți face nimic în legătură cu ceea ce face adversarul tău"

Jimmy White a devenit cel mai în vârstă jucător care ajunge pe tabloul principal la UK Championship de la Eddie Charlton încoace (acesta avea 63 de ani în 1993). Dragostea lui White pentru snooker este la fel de mare ca întotdeauna și a spus că a găsit o oarecare consistență în jocul său, explicând cum reușește să facă față la cel mai înalt nivel din punct de vedere mental.
"Jocul meu este în stare bună, lucrez pe partea mentală. Când ajungi la vârsta mea, pot să joc snooker și creierul meu să nu fie concentrat 100% pe asta. De asemenea, ai conversații cu tine însuți, deoarece pe măsură ce îmbătrânești devii puțin mai conservator și cântărești toate situațiile altfel.
Deci încerc să rămân concentrat doar pe executarea loviturilor, acesta este cel mai greu lucru de făcut, dar am lucrat la asta și merge bine așa cum au arătat ultimele mele rezultate.Totul este despre a rămâne ancorat în prezent. Snooker-ul este singurul sport din lume în care nu poți face nimic în legătură cu ceea ce face adversarul tău.În golf tu ai o șansă și apoi celălalt tip are o șansă. La snookertu stai în scaun, în timp ce adversarul bagă toate bilele. Trebuie să găsești concentrarea de a te menține implicat în ceea ce se întâmplă în joc.Am lucrat la unele tehnici, este prea dificil pentru a fi explicat acum, dar a funcționat!", a conchis White.
UK Championship, primul turneu din cadrul "Triplei Coroane" din acest sezon, are loc în perioada 12 - 20 noiembrie și este transmis în direct și în exclusivitate pe Eurosport și aplicația Eurosport (Adroid și iOS).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo