Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Un jucător de top, atac fără precedent la Ronnie O'Sullivan: "A crescut într-o bogăție incredibilă"

Nicu Savin

Publicat 17/11/2022 la 15:08 GMT+2

Ronnie O'Sullivan a declarat în repetate rânduri că joacă snooker numai din plăcere, iar această atitudine a fost taxată aspru de Shaun Murphy. "Magicianul" a spus că septuplul campion mondial are această concepție doar pentru că a crescut într-un mediu bogat și nu știe ce înseamnă să joci cu presiunea de a-ți câștiga existența, așa cum o fac majoritatea jucătorilor.

Ronnie O'Sullivan at the UK Championship (World Snooker Tour)

Credit imagine: Eurosport

Ronnie O'Sullivan este cel mai mare jucător din istoria snookerului, dar în același timp și cel mai controversat personaj din acest sport. Declarațiile sale sunt deranjante de multe ori pentru alți jucători sau specialiști și nu de puține ori "Racheta" a intrat în conflicte declarative cu criticii săi.
Betano
Acest conținut vă este oferit de Betano.
Ajuns la aproape 47 de ani și având cele mai multe titluri câștigate din istorie, "Racheta" a spus în repetate rânduri că snookerul nu mai este o prioritate pentru el, că joacă doar de plăcere și o face doar atunci când vrea. Această atutudine a fost considerată arogantă de Shaun Murphy, care l-a taxat pe Ronnie pentru vorbele sale.

Ronnie O'Sullivan, taxat dur de Shaun Murphy pentru atitudinea sa față de snooker

Campionul mondial din 2005 crede că O'Sullivan își permite să vorbească astfel doar pentru că s-a născut într-un mediu boga, iar porformanțele sale i-au permis ulteriror să ducă o viață luxoasă. "Magicianul" a subliniat că majoritatea jucătorilor au asupra lor o presiune imensă, aceea de a-și câștiga existența din snooker, lucru pe care Ronnie nu l-a simțit niciodată.
"Ronnie are una dintre cele mai bune imagini din lume. Sper că o folosește pentru a îmbunătăți jocul. Uneori pare că cea mai mare parte a circuitului merge în aceeași direcție, iar alții - și nu doar Ronnie – merg singuri într-o altă direcție.
Nu am CV-ul lui O'Sullivan, nu am ceea ce presupun că trebuie să fie o bogăție incredibilă. El provine dintr-un mediu incredibil de bogat și a crescut într-o bogăție incredibilă. Cea mai mare parte a jucătorilor nu provin din acea lume. Pentru el și oamenii ca el, cu dulapul plin de trofee, este în regulă să spună cât de lipsit de sens este jocul pentru ei. Dar pentru noi ceilalți înseamnă foarte mult, pentru că ne hrănește viața, ne ajută să ne întreținem.
Am doar 40 de ani, dar îmi amintesc de satul în care am copilărit. Viața mea a fost salvată din anonimat de acest sport. Nu voi uita niciodată asta. Mulți jucători vin acum și vorbesc despre faptul că jocul nu înseamnă mare lucru pentru ei, despre cât de mult le displace și că îl mai joacă doar pentru distracție.
Snookerul înseamnă absolut totul pentru mine. Este un joc care mă pasionează și nu doar critic de pe margine. Cei mai mulți dintre noi provin din medii foarte muncitoare și trăiesc la limită. Acest joc este un loc de muncă pentru noi și uneori ne-a adus bani pe care fiecare dintre noi i-am fi putut strânge la fiecare două săptămâni. Asta e viața pentru cei mai mulți dintre noi.
Încercarea de a face sportul mai bun fără a te implica în mod corespunzător este un lucru rău", a spus Murphy, citat de
Conform sursei citate, Ronnie O'Sullivan a adunat în carieră în jur de 13 milioane de £ numai din premii de la turnee sau meciuri demonstrative. Murphy nu stă nici el rău la acest capitol, câștigând de-a lungul timpului aproximativ 5 milioane de £. Cei doi s-ar putea întâlni săptămâna aceasta la UK Championship, dar numai în finală. Ronnie este deja calificat în sferturi, iar Shaun va încerca azi să ajungă acolo, înfruntându-l pe Judd Trump în optimi.
Toate meciurile de la UK Championship (12-20 noiembrie) sunt în direct și în exclusivitate pe Eurosport și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo