Jamie Jones era numărul 39 mondial atunci când a fost anchetat și mai apoi suspendat pentru trucarea unor meciuri pentru pariuri.

Jones a primit o suspendare de 5 ani

În 2018, galezul Jamie Jones a fost acuzat că a încercat să contribuie la trucarea unui meci dintre compatriotul său David John și scoțianul Graeme Dott, pentru a paria apoi pe rezultatul acelei întâlniri. Jones a admis în fața instanțelor că a încercat să-i sugereze lui John să piardă meciul, dar nu a avut succes, iar cei care l-au judecat au decis că nu a încălcat regulile de pariere.
UK Championship
UK Championship | Zhao Xingtong s-a calificat în semifinale după o victorie superbă cu Jake Lisowski
ACUM 2 ORE
Ulterior, James a fost suspendat inițial pentru 5 ani din competițiile oficiale , după ce a recunoscut că a trucat 2 meciuri la care a fost implicat direct. Unul dintre ele a fost cel împotriva lui Graeme Dott, în runda de calificare pentru Campionatul Internațional din China, din 2016. Dott a câștigat acel meci desfășurat la Preston cu 6-1.
Suspendarea i-a fost apoi redusă la un singur an, iar Jamie Jones a avut drept de joc încă din luna octombrie a anului trecut, dar fiindcă a pierdut cea mai mare parte a sezonului 2018-2019 a ieșit din Top 64 și nu a mai făcut parte din circuitul mondial profesionist.
https://i.eurosport.com/2018/04/18/2316088.jpg

Jamie Jones a fost sfertfinalist la Crucible

Jucătorul galez a fost un jucător care a produs multe surprize de-a lungul carierei. El a ajuns până în sferturile de finală de la Crucible în 2012, când a reușit atunci o mare surpriză, învingându-l în primul tur pe Shaun Murphy, campion mondial în 2005. În optimi, Jones a trecut de Andrew Higginson cu 13-10, dar apoi a pierdut cu Ali Carter în sferturi, scor 13-11.
În 2018, Jones a repetat isprava la Campionatul Mondial și l-a învins din nou pe Murphy în primul tur, dar apoi a pierdut în optimi în fața lui Kyren Wilson. De asemenea, Jones a mai fost prezent la Crucible în 2015, dar atunci a pierdut în primul tur contra lui Neil Robertson.
Jones a revenit așadar în circuitul mondial profesionist după o pauză de un sezon, după ce l-a învins fără drept de apel pe Michael Georgiu, scor 4-0, meci în care galezul a reușit și un break de 132 de puncte.
Oliver Lines este un alt nume important care revine în World Snooker Tour prin intermediul ''Q School'', după victoria cu 4-2 împotriva lui Paul Davison în runda finală.
UK Championship
Kyren Wilson a câștigat în decisiv contra lui O'Sullivan, grație unui break de peste 100 de puncte
ACUM 16 ORE
UK Championship
Ronnie O'Sullivan, eliminat dramatic de la UK Championship! "Racheta" a pierdut în decisiv cu Wilson
ACUM 18 ORE