Jamie Jones era numărul 39 mondial atunci când a fost anchetat și mai apoi suspendat pentru trucarea unor meciuri pentru pariuri.

Jones a primit o suspendare de 5 ani

În 2018, galezul Jamie Jones a fost acuzat că a încercat să contribuie la trucarea unui meci dintre compatriotul său David John și scoțianul Graeme Dott, pentru a paria apoi pe rezultatul acelei întâlniri. Jones a admis în fața instanțelor că a încercat să-i sugereze lui John să piardă meciul, dar nu a avut succes, iar cei care l-au judecat au decis că nu a încălcat regulile de pariere.
Scottish Open
Așa arată perfecțiunea în snooker! Judd Trump, break maxim la Scottish Open
ACUM 9 ORE
Ulterior, James a fost suspendat inițial pentru 5 ani din competițiile oficiale , după ce a recunoscut că a trucat 2 meciuri la care a fost implicat direct. Unul dintre ele a fost cel împotriva lui Graeme Dott, în runda de calificare pentru Campionatul Internațional din China, din 2016. Dott a câștigat acel meci desfășurat la Preston cu 6-1.
Suspendarea i-a fost apoi redusă la un singur an, iar Jamie Jones a avut drept de joc încă din luna octombrie a anului trecut, dar fiindcă a pierdut cea mai mare parte a sezonului 2018-2019 a ieșit din Top 64 și nu a mai făcut parte din circuitul mondial profesionist.
https://i.eurosport.com/2018/04/18/2316088.jpg

Jamie Jones a fost sfertfinalist la Crucible

Jucătorul galez a fost un jucător care a produs multe surprize de-a lungul carierei. El a ajuns până în sferturile de finală de la Crucible în 2012, când a reușit atunci o mare surpriză, învingându-l în primul tur pe Shaun Murphy, campion mondial în 2005. În optimi, Jones a trecut de Andrew Higginson cu 13-10, dar apoi a pierdut cu Ali Carter în sferturi, scor 13-11.
În 2018, Jones a repetat isprava la Campionatul Mondial și l-a învins din nou pe Murphy în primul tur, dar apoi a pierdut în optimi în fața lui Kyren Wilson. De asemenea, Jones a mai fost prezent la Crucible în 2015, dar atunci a pierdut în primul tur contra lui Neil Robertson.
Jones a revenit așadar în circuitul mondial profesionist după o pauză de un sezon, după ce l-a învins fără drept de apel pe Michael Georgiu, scor 4-0, meci în care galezul a reușit și un break de 132 de puncte.
Oliver Lines este un alt nume important care revine în World Snooker Tour prin intermediul ''Q School'', după victoria cu 4-2 împotriva lui Paul Davison în runda finală.
Scottish Open
Judd Trump, al 2-lea 147 în decurs de 3 săptămâni! Englezul a defilat în primul tur la Scottish Open
ACUM 12 ORE
Snooker
Jimmy White e convins că O'Sullivan nu are limite: "Vrea 10 titluri mondiale! Atât de bun e"
ACUM 16 ORE