Guvernul Marii Britanii a confirmat printr-un comunicat că a aprobat ca finala Campionatului Mondial de Snooker să fie primul eveniment sportiv major la care fanii vor avea acces în tribune, după ce acest lucru a fost interzis în ultimele luni din cauza pericolului de infectare cu Covid-19.
https://i.eurosport.com/2012/04/21/832854.jpg

Numărul fanilor va fi limitat

Campionatul Mondial
O'Sullivan și-a amintit de drama trăită la primul titlu câștigat la Crucible: "Acum a fost diferit"
03/05/2022 LA 16:59
După ce în urmă cu o săptămână autoritățile britanice au abandonat ideea de a permite accesul fanilor pe arenele sportive din cauza unei creșteri substanțiale a infectărilor cu coronavirus, acestea au revenit asupra deciziei și procesul de reîntoarcere a spectatorilor va începe chiar mâine.
Primul eveniment la care va fi permis accesul fanilor în arenă este chiar finala Campionatului Mondial de Snooker, care va avea loc mâine și poimâine, urmând ca de la 1 octombrie mai multe evenimente sportive să se desfășoare cu un număr limitat de fani în arene.
Astfel, cei de la World Snooker au la dispoziție numai o zi pentru a informa deținătorii de bilete pentru marea finală asupra acestui fapt.
"Evenimentele pilot pentru revenirea sigură a spectatorilor vor începe pe 15 august în vederea redeschiderii arenelor sportive pentru fani, cu măsuri de distanțare socială care vor intra în vigoare începând cu 1 octombrie. Acest lucru va începe cu finala Campionatului Mondial de Snooker de la Teatrul Crucible de la Sheffield în perioada 15-16 august", a fost comunicatul emis de autoritățile de la Londra.
Dacă aceste evenimente pilot vor avea succes, accesul fanilor pe stadioane va fi permis începând cu 1 octombrie, dar cel mai probabil accesul va fi limitat pentru doar o treime din capacitatea arenelor.
https://i.eurosport.com/2020/08/12/2863241.jpg

Programul de astăzi

Astăzi se vor diputa ultimele sesiuni din semifinalele competiției supreme din snooker. Ronnie O'Sullivan și Mark Selby vor reveni în arenă la ora 12:00 pentru a 3-a sesiune, urmând ca sesiunea decisivă să înceapă deseară la ora 21:00.
O'Sullivan a câștigat prima sesiune cu 5-3, dar Selby a revenit în sesiunea de ieri, pe care a câștigat-o cu 6-2, astfel că va porni astăzi cu un avantaj de 2 jocuri, conducând cu 9-7.
Între cele 2 sesiuni din această întâlnire va avea loc sesiunea decisivă a celeilalte semifinale, care îi pune fața în față pe Kyren Wilson și Anthony McGill. Socțianul a condus cu 6-2 după prima sesiune, dar Wilson a câștigat-o cu același scor pe cea de-a 2-a, intrându-se la jumătatea meciului la egalitate, scor 8-8. Aseară, Wilson s-a impus în cea de-a 3-a sesiune cu 5-3 și conduce cu 13-11 înaintea sesiunii decisive, care va începe la ora 16:30.
În semifinale, meciurile se dispută pe parcursul a 4 sesiuni (dacă e cazul), după sistemul cel mai bun din 33 de frame-uri (primul la 17), urmând ca finala să poată avea un maxim de 35 de frame-uri.
Așadar, astăzi vom afla finaliștii acestei ediții a Campionatului Mondial. Toate cele 3 sesiuni rămase de disputat din semifinale, dar și marea finală care va începe mâine, vor putea fi urmărite în direct și în exclusivitate pe Eurosport.
  • ora 12:00, Eurosport 1: Mark Selby-Ronnie O'Sullivan, a 3-a sesiune (9-7 după a 2-a sesiune)
  • ora 16:30, Eurosport 1: Kyren Wilson-Anthony McGill, sesiunea decisivă (13-11 după a 3-a sesiune)
  • ora 21:00, Eurosport 1: Mark Selby-Ronnie O'Sullivan, sesiunea decisivă
Campionatul Mondial
Cum s-a manifestat O'Sullivan, imediat după ce a rescris istoria în snooker. Momente mai rar văzute
02/05/2022 LA 20:42
Campionatul Mondial
Ronnie i-a lăsat fără cuvinte pe experți! Cum au comentat evoluția "Rachetei" din finala CM
02/05/2022 LA 08:36