De doar 2 jocuri din sesiunea decisivă a avut nevoie Shaun Murphy pentru a cuceri primul său titlu la Openul Galez. După ce i-a eliminat pe Judd Trump, în sferturi, și pe Yan Bingtao în semifinale, Murphy pleca din postura de favorit în marea finală, deși Kyren Wilson reușise să-l elimine în penultimul act pe Ronnie O'Sullivan.
Puțini putea să anticipeze însă modul categoric în care Murphy va domina finala. Break-uri de 108 și 84 în primele 2 jocuri, pentru ca și în următoarele 2 jocuri tot Murphy să se impună deși Wilson începuse să puncteze la rândul său. Pauza dintre reprize l-a ajutat pe Wilson, cel care a reușit un break de 64, însă tot a pierdut jocul.
A urmat un break de 76 de puncte iar Murphy conducea cu 6-0! A fost momentul în care Wilson a câștigat primul său joc, însă nu l-a ajutat prea mult. Murphy a încheiat prima sesiunea cu un break de 134 de puncte, cel mai mare al partidei, scorul fiind 7-1!
Snooker
British Open | Stephen Hendry e în turul secund, după o victorie în decisiv cu Chris Wakelin
18/08/2021 LA 07:11

Shaun Murphy, campion la Openul Galez

La final, Kyren Wilson le-a cerut scuze fanilor din tribune că nu s-a ridicat la înălțimea așteptărilor.
Îmi pare rău că nu am putut să le ofer fanilor mai mult show pentru banii cheltuiți pentru finală. Shaun este însă un jucător de clasă și m-a învins clar | Kyren Wilson
Replica lui Murphy către adversar a fost spumoasă.
Mi-ar plăcea să spun că îmi pare rău, dar nu îmi pare

Ce a spus Shaun Murphy după ce a câștigat finala Openului Galez

British Open
Rezultatele primei zile de la British Open 2021! Ce meciuri sunt programate astăzi
17/08/2021 LA 04:50
Snooker
O’Sullivan se implică în discuția lansată de Osaka! Ce spune "Racheta" despre sănătatea mintală
11/08/2021 LA 08:50