Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Surpriză uriașă! Ronnie O'Sullivan, învins în finala Welsh Open! Jordan Brown, la primul său trofeu

Nicu Savin

Actualizat 22/02/2021 la 00:22 GMT+2

Jordan Brown a produs marea surpriză și l-a învins dramatic pe Ronnie O'Sullivan în finala Welsh Open, scor 9-8, câștigând primul său trofeu din carieră.

Jordan Brown bekommt die Siegertrophäe bei den Welsh Open

Credit imagine: Eurosport

Jordan Brown, aflat pe locul 81 în clasamentul mondial, este noul "rege" de la Welsh Open! Nord-irlandezul a trecut de favoritul Ronnie O'Sullivan în finală, scor 9-8, și și-a trecut în palmares primul său trofeu din carieră.
Meciul dintre Brown și O'Sullivan s-a jucat într-o tensiune uriașă, cot la cot, până la scorul de 8-8. În ultimul frame, nord-irlandezul a fost mai concentrat și a reușit să se impună în fața "Rachetei".
După prima sesiune, Brown conducea cu 5-3. Ronnie a început mult mai montat cea de-a doua parte și a reușit să câștige 3 jocuri consecutive. Brown s-a trezit apoi și a egalat la 6. Fiecare și-a mai trecut în cont câte 2 frame-uri, iar campionul s-a stabilit în decisiv.

Final dramatic la Welsh Open! Jordan Brown l-a învins pe Ronnie O'Sullivan în frame-ul decisiv

În frame-ul 9, Jordan Brown a fost mai inspirat, a reușit break-ul de 74 de puncte, cu 3 bile roșii rămase pe masă, și a câștigat meciul. Astfel, nord-irlandezul a cucerit primul său trofeu din carieră, chiar în fața super-campionului Ronnie O'Sullivan.
Știrea inițială
Ronnie O’Sullivan a avut un parcurs de vis până în finala de la Welsh Open. Campionul mondial în exercițiu a pierdut doar 2 frame-uri până în ultimul act, trecând fără emoții de Robbie Williams, Jimmy White, Martin Gould, Zhou Yuelong și Mark Williams (în sferturi nu a jucat deoarece Alister Carter nu s-a prezentat din cauza unor probleme medicale). Dar adversarul său, Jordan Brown, se află în cea mai bună formă a carierei, nord-irlandezul aflându-se în premieră în postura de a lupta pntru un trofeu de când a devenit profesionist.
După ce a eliminat pe parcurs jucători mult mai conssacrați precum Mark King, Mark Selby sau Stephen Maguire, Brown nu a fost copleșit de emoții nici în fața lui Ronnie O’Sullivan.

Ronnie O'Sullivan

Finala Welsh Open | Ronnie O’Sullivan - Jordan Brown 3-5, după prima sesiune

Neavând nimic de pierdut, nord-irlandezul a început în forță finala și a câștigat primele 2 frame-uri, fără a face însă break-uri foarte mari, ci mai degrabă profitând de multitudinea de erori a lui Ronnie. Campionul mondial a reușit un break de 74 de puncte în al 3-lea joc, profitând și de o lovitură norocoasă, și a ajuns și el pe tabelă, dar Brown a replicat imediat și a intrat la pauză cu avantaj de 3-1.
La reluare, gluma a început să se îngroașe pentru O’Sullivan. Brown a reușit un break de 107 puncte și s-a distanțat la 4-1, dar Ronnie s-a trezit la timp și le-a câștigat pe următoarele 2 cu break-uri de peste 100 de puncte (135 și 121).
picture

Welsh Open. Ronnie O'Sullivan a reușit break-ul de 121 de puncte în finala cu Jordan Brown

Ultimul frame al primei sesiuni a fost și cel mai lung al partidei de până acum. Lupta la siguranță a fost câștigată de Brown, care va porni astfel cu un avans de 2 frame-uri în sesiunea decisivă.
Așadar, Ronnie va fi nevoit să își crească nivelul pentru a cuceri pentru a 5-a oară Openul Galez, în timp ce Brown speră în continuare că va putea sărbători șa finalul zilei primul trofeu al carierei.
Seriunea decisivă a finalei de la Welsh Open va începe la ora 21:00 și va putea fi urmărită în direct și în exclusivitate pe Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo