Jordan Brown, aflat pe locul 81 în clasamentul mondial, este noul "rege" de la Welsh Open! Nord-irlandezul a trecut de favoritul Ronnie O'Sullivan în finală, scor 9-8, și și-a trecut în palmares primul său trofeu din carieră.
Meciul dintre Brown și O'Sullivan s-a jucat într-o tensiune uriașă, cot la cot, până la scorul de 8-8. În ultimul frame, nord-irlandezul a fost mai concentrat și a reușit să se impună în fața "Rachetei".
Scottish Open
Ronnie O'Sullivan, out de la Scottish Open! "Racheta" a pierdut în decisic contra lui Gary Wilson
ACUM 25 MINUTE
După prima sesiune, Brown conducea cu 5-3. Ronnie a început mult mai montat cea de-a doua parte și a reușit să câștige 3 jocuri consecutive. Brown s-a trezit apoi și a egalat la 6. Fiecare și-a mai trecut în cont câte 2 frame-uri, iar campionul s-a stabilit în decisiv.

Final dramatic la Welsh Open! Jordan Brown l-a învins pe Ronnie O'Sullivan în frame-ul decisiv

În frame-ul 9, Jordan Brown a fost mai inspirat, a reușit break-ul de 74 de puncte, cu 3 bile roșii rămase pe masă, și a câștigat meciul. Astfel, nord-irlandezul a cucerit primul său trofeu din carieră, chiar în fața super-campionului Ronnie O'Sullivan.
Știrea inițială
Ronnie O’Sullivan a avut un parcurs de vis până în finala de la Welsh Open. Campionul mondial în exercițiu a pierdut doar 2 frame-uri până în ultimul act, trecând fără emoții de Robbie Williams, Jimmy White, Martin Gould, Zhou Yuelong și Mark Williams (în sferturi nu a jucat deoarece Alister Carter nu s-a prezentat din cauza unor probleme medicale). Dar adversarul său, Jordan Brown, se află în cea mai bună formă a carierei, nord-irlandezul aflându-se în premieră în postura de a lupta pntru un trofeu de când a devenit profesionist.
După ce a eliminat pe parcurs jucători mult mai conssacrați precum Mark King, Mark Selby sau Stephen Maguire, Brown nu a fost copleșit de emoții nici în fața lui Ronnie O’Sullivan.
https://i.eurosport.com/2021/02/21/2999806.jpg

Finala Welsh Open | Ronnie O’Sullivan - Jordan Brown 3-5, după prima sesiune

Neavând nimic de pierdut, nord-irlandezul a început în forță finala și a câștigat primele 2 frame-uri, fără a face însă break-uri foarte mari, ci mai degrabă profitând de multitudinea de erori a lui Ronnie. Campionul mondial a reușit un break de 74 de puncte în al 3-lea joc, profitând și de o lovitură norocoasă, și a ajuns și el pe tabelă, dar Brown a replicat imediat și a intrat la pauză cu avantaj de 3-1.
La reluare, gluma a început să se îngroașe pentru O’Sullivan. Brown a reușit un break de 107 puncte și s-a distanțat la 4-1, dar Ronnie s-a trezit la timp și le-a câștigat pe următoarele 2 cu break-uri de peste 100 de puncte (135 și 121).

Welsh Open. Ronnie O'Sullivan a reușit break-ul de 121 de puncte în finala cu Jordan Brown

Ultimul frame al primei sesiuni a fost și cel mai lung al partidei de până acum. Lupta la siguranță a fost câștigată de Brown, care va porni astfel cu un avans de 2 frame-uri în sesiunea decisivă.
Așadar, Ronnie va fi nevoit să își crească nivelul pentru a cuceri pentru a 5-a oară Openul Galez, în timp ce Brown speră în continuare că va putea sărbători șa finalul zilei primul trofeu al carierei.
Seriunea decisivă a finalei de la Welsh Open va începe la ora 21:00 și va putea fi urmărită în direct și în exclusivitate pe Eurosport Player.
Scottish Open
Ronnie O'Sullivan, cel mai rapid break de peste 100 de puncte din istorie, la un meci televizat
28/11/2022 LA 20:31
German Masters
Surprize uriașe în calificările de la Masterul German! Allen și Selby, eliminați de doi necunoscuți
24/11/2022 LA 07:24