Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Campionatul Mondial de snooker 2021 | Cine poate produce surpriza

Cristian Mihală

Actualizat 16/04/2021 la 15:01 GMT+3

Campionatul Mondial de snooker 2021 debutează mâine, în direct pe Eurosport, iar cei mai mulți dintre specialiști au mari probleme să indice un favorit clar. Pe hârtie, sunt 5 jucători cu șanse reale să câștige, dar ca întotdeauna pot să apară și surprize. Am încercat să anticipăm cine poate ajunge în fazele finale dintre cei cotați cu șansa a doua.

Snooker Masters London : Kyren Wilson takes 2-2 as Lisowski loses the pink ball

Credit imagine: Eurosport

Așa cum anticipează și Jimmy White, e greu să alegi un singur favorit pentru Crucible, în contextul în care în ultimul an Ronnie O'Sullivan, Judd Trump, Neil Robertson și John Higgins au fost într-o formă excelentă. Lor li se adaugă Mark Selby, triplu campion mondial, care mereu la Sheffield reușește să pună în joc prestații uimitoare.

Campionatul Mondial de snooker 2021 | 3 jucători care pot produce surprize

Dintre cei cu șansa a doua, am identificat 3 jucători care pot să avanseze în turneu dacă își găsesc jocul de tip "A". Cu o pleiadă de "titani" în formă, va fi greu pentru oricine altcineva să pătrundă în "careul de ași", dar Campionatul Mondial de snooker a fost scena multor surprize de-a lungul timpului.
Ca atare, iată care sunt în opinia noastră cei 3 jucători care ar putea să ajungă cel puțin în sferturile de finală la Sheffield, talentul și jocul recomandându-i.
Kyren Wilson - "The Warrior"
Să nominalizezi finalistul de anul trecut la categoria "surpriză" poate fi considerat un non-sens de mulți, însă sportivul de 29 de ani a realizat în 2020 o performanță total neașteptată prin calificarea în ultimul act la CM.
Acum, având în vedere forma excepțională a celor mai buni jucători din lume, să ajungi în fazele finale e cu siguranță o surpriză, chiar dacă numele tău este Kyren Wilson.
Poreclit "The Warrior", englezul are nervii tari și poate face față excelent presiunii. Anul acesta nu a mai fost la fel de constant ca la Mondialul din 2020, dar a câștigat totuși Champions League și a făcut semifinală la Players Championship. În drumul spre semifinale ar avea de trecut de Neil Robertson, o dispută ce pare la prima vedere imposibilă, dar nu trebuie uitat faptul că australianul a sosit în mai multe rânduri la Sheffield în formă maximă, în ultimii ani, pentru a ieși prematur din competiție.
Yan Bingtao
Yan Bingtao - "Yan the Man"
La doar 21 de ani, chinezul este marea speranță a snookerului mondial, mulți preconizând că în viitor Yan va fi campion mondial.
Anul trecut, Bingtao a participat pentru a doua oară la Campionatul Mondial și a ajuns până în 16-imi, unde s-a înclinat, după un meci dramatic, în fața lui Judd Trump (11-13).
Progresul său a fost și mai evident în acest an, când a câștigat incredibil Mastersul. "Yan the Man" are un sfert destul de greu, cu Trump posibil adversar în runda a 3-a, dar dacă va prinde o zi magică împotriva acestuia nimic nu trebuie exlus.
Jack Lisowski - "Jack Pot"
Este jucătorul care a progresat poate cel mai mult în ultimii ani. Cel mai bun prieten al lui Trump, Jack a fost învins în ultimii doi ani de trei ori de numărul unu mondial în finalele disputate. Iar acum a căzut pe aceeași jumătate de tablou cu acesta și, în plus, îl așteaptă un posibil tur 2 cu Neil Robertson. Cu toate acestea, englezul de 29 de ani are un joc complet și pare în sfârșit capabil de lucruri mari la cel mai înalt nivel.
Între 2011 și 2018, Lisowski nu a reușit vreo finală în circuitul profesionist. De atunci, însă, a ajuns de 7 ori în ultimul act la competițiile la care a participat, fiind de o constanță impresionantă. Nu a câștigat încă un turneu pe puncte, dar în acest sezon a jucat trei finale: World Grand Prix, German Masters, Gibraltar Open.
Pe lângă cei 3 jucători pe care i-am ales, Mark Williams, Shaun Murphy sau Ding Junhui speră și ei la fazele finale de la Crucible, dar considerăm că nu au șanse atât de mari să ajungă acolo. Pentru că, fie forma, fie tabloul incredibil de greu (cazul galezului triplu campion mondial) fac improbabilă o performanță răsunătoare în acest an.
picture

Campionatul Mondial de snooker 2021 | Rareș Sinca, cel mai bun jucător român, a prefațat competiția

Rareș Sinca, cel mai bun jucător român de snooker, a prefațat Campionatul Mondial, care va începe de sâmbătă, pe Eurosport 1 și Eurosport Player.

Tabloul de concurs la Campionatul Mondial de snooker 2021

Ronnie O’Sullivan (1) v Mark Joyce
Anthony McGill (16) v Ricky Walden
Ding Junhui (9) v Stuart Bingham
Stephen Maguire (8) v Jamie Jones
————————————
John Higgins (5) v Tian Pengfei
Mark Williams (12) v Sam Craigie
Mark Allen (13) v Lyu Haotian
Mark Selby (4) v Kurt Maflin
————————————
Neil Robertson (3) v Liang Wenbo
Jack Lisowski (14) v Ali Carter
Barry Hawkins (11) v Matt Selt
Kyren Wilson (6) v Gary Wilson
————————————
Shaun Murphy (7) v Mark Davis
Yan Bingtao (10) v Martin Gould
David Gilbert (15) v Chris Wakelin
Judd Trump (2) v Liam Highfield
Campionatul Mondial de snooker 2021 se desfășoară în perioada 17 aprilie - 3 mai, la Crucible, Sheffield, și e transmis în direct de Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo