Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cum arată cotele la Campionatul Mondial de snooker. Un mare favorit a pierdut teren

Cristian Mihală

Publicat 23/04/2021 la 11:32 GMT+3

Turul doi al Campionatului Mondial de snooker a început aseară, iar specialiștii anticipează o luptă foarte echilibrată, în 3, pentru victoria finală la Crucible. Judd Trump, campion mondial în 2019, e cotat cu cele mai mari șanse să se impună.

Judd Trump

Credit imagine: Getty Images

După partidele din primul tur, bookmakerii au reconsiderat opțiunile privind favoriții la Mondialul de la Sheffield. John Higgins a avut parte de o partidă grea și nu a strălucit, astfel că "Vrăjitorul din Wishaw" nu mai e cotat la fel de bine pentru a deveni campion mondial în 2021.

Judd Trump, principalul favorit la Campionatul Mondial de snooker

Înainte de pandemie, Trump părea că nu are cum să scape un nou titlu de campion mondial în 2020, învingându-și toți adversarii fără drept de apel.
Din păcate pentru el, după reluarea sezonului, nu doar că nu a putut să își apere titlul cucerit în 2019, dar a avut ceva oscilații de formă, semn că nu mai este la fel de concentrat.
Un maestru al jocului de atac, capabil să facă breakuri mari la fel ca O'Sullivan în clipele de glorie, "Asul din pachet" și-a pus la punct în ultimii ani și jocul de siguranță. Nu mai atacă orice bilă și preferă uneori să joace la snooker, semn că s-a maturizat.
La fix 10 ani de când a jucat prima finală la Sheffield (pierdută greu, cu John Higgins), numărul unu mondial vrea să își treacă în palmares al doilea titlu de campion mondial. Iar turneele câștigate în ultimul an și jumătate - English Open, Northern Ireland Open, Gibraltar Open, World Grand Prix, German Masters - îi dau toate motivele să spere, chiar dacă în ultimele luni nu a părut să mai fie la același nivel.
Trump a evoluat foarte solid în primul tur și are parte de o jumătate favorabilă, abia în semifinale urmând a avea o misiune cu adevărat dificilă, împotriva lui Neil Robertson (dacă se vor respecta calculele hârtiei).
Pe jumătatea superioară a tabloului, Mark Selby l-a devansat pe John Higgins, cei doi urmând a se întâlni în sferturi. Dar pentru a ajunge acolo, scoțianul trebuie să treacă de alt triplu campion mondial, Mark Williams. Misiune grea pentru John să ajungă în fazele finale, în contextul în care în primul tur a fost condus cu 7-4 de Tian Pengfei, numărul 53 mondial.
Cotele principalilor favoriți la titlul mondial, după turul întâi
  • Judd Trump - 3,5
  • Neil Robertson - 4
  • Ronnie O'Sullivan - 4
  • Mark Selby - 6
  • John Higgins - 9
  • Kyren Wilson - 20
  • Yan Bingtao - 25
  • Shaun Murphy - 30
Programul turului secund
Ronnie O'Sullivan - Anthony McGill (4-4)
Stuart Bingham - Jamie Jones
John Higgins - Mark Williams
Neil Robertson - Jack Lisowski (5-3)
Barry Hawkins - Kyren Wilson
Shaun Murphy - Yan Bingtao
David Gilbert - Judd Trump
Toate disputele de la Crucible sunt în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo