În vârstă de doar 31 ani, Trump se bucură de creditul celui mai talentat jucător din istoria snookerului. Cu o finală mondială (tocmai în 2011) și un titlu mondial în palmares, englezul are toate datele să devină de neînvins. Mai ales că cei care fac parte din "clasa 1992", așa cum sunt numiți cei trei legendari O'Sullivan, Higgins și Mark Williams, se vor retrage din circuit în curând, toți având peste 45 de ani.
În consecință, Judd, care a început să câștige partide importante și când jocul nu îi funcționează perfect, va avea o misiune destul de ușoară, crede "Racheta", nimeni nefiind capabil să construiască breakuri precum el.
"Eu cred că Judd va câștiga măcar 5 titluri mondiale. Când Judd intră în arenă, nu sunt mulți care să poată să îi facă față. Neil poate (n.r. Robertson), Mark poate (n.r. Selby), însă să nu uităm că e mult mai tânăr decât aceștia, sunt ani buni între ei. Sunt mulți factori care mă fac să îl văd multiplu campion mondial, sunt convins că va câștiga de multe ori la Crucible", a spus O'Sullivan pentru Eurosport.
British Open
Rezultatele primei zile de la British Open 2021! Ce meciuri sunt programate astăzi
17/08/2021 LA 04:50

Judd Trump a avut un sezon 2019-2020 de vis

Înainte de pandemie, Trump părea că nu are cum să scape un nou titlu de campion mondial în 2020, învingându-și toți adversarii fără drept de apel.
Din păcate pentru el, după reluarea sezonului, nu doar că nu a putut să își apere titlul cucerit în 2019, dar a avut ceva oscilații de formă, semn că nu mai este la fel de concentrat.
Un maestru al jocului de atac, capabil să facă breakuri mari la fel ca O'Sullivan în clipele de glorie, "Asul din pachet" și-a pus la punct în ultimii ani și jocul de siguranță. Nu mai atacă orice bilă și preferă uneori să joace la snooker, semn că s-a maturizat.
La fix 10 ani de când a jucat prima finală la Sheffield (pierdută greu, cu John Higgins), numărul unu mondial vrea să își treacă în palmares al doilea titlu de campion mondial. Iar turneele câștigate în ultimul an și jumătate - English Open, Northern Ireland Open, Gibraltar Open, World Grand Prix, German Masters - îi dau toate motivele să spere, chiar dacă în ultimele luni nu a părut să mai fie la același nivel.
Judd Trump revine azi în arenă pentru ultimele două sesiuni din sfertul de finală cu Shaun Murphy. Scorul de ieri este de 4-4, fostul campion mondial din 2005 reușind să stea aproape de liderul mondial. În semifinale, învingătorul din această dispută va oferi un meci de colecție contra câștigătorului din confruntarea Neil Robertson - Kyren Wilson (8-8, după ziua de marți).
Programul zilei la Campionatul Mondial de Snooker
https://i.eurosport.com/2021/04/28/3122566.jpg
Snooker
O’Sullivan se implică în discuția lansată de Osaka! Ce spune "Racheta" despre sănătatea mintală
11/08/2021 LA 08:50
Snooker
British Open revine în calendarul circuitului mondial de snooker, după 17 ani de pauză
18/05/2021 LA 12:50