Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Judd Trump încheie anul în forță, cu al 20-lea titlu în turneele de puncte. E într-un club select

Cezara Paraschiv

Actualizat 21/12/2020 la 11:49 GMT+2

Judd Trump a încheiat anul 2020 exact așa cum îl și începuse, cu rezultate impresionante, reușind să își adauge în palmares titlul cu numărul 20 în turneele de puncte.

Trump ITW and Trophy

Credit imagine: Eurosport

Judd Trump își continuă dominația în circuitul profesionist de snooker, câștigând duminică trofeul la World Grand Prix, după o finală tranșată 10-7 în fața bunului său prieten, Jack Lisowski, în ultimul turneu al anului.
Liderul mondial s-a desprins decisiv în prima sesiune a finalei de duminică, 6-2, reușind break-uri câștigătoare de 75, 122, 75 și 64 de puncte. Chiar dacă Lisowski a oferit o replică multmai bună în sesiunea decisivă, reușind break-uri consecutive de 99, 112, 87 și 95 de puncte prin care s-a apropiat la un singur joc de Trump, liderul mondial a fost de neoprit în drumul său spre al treilea titlu al carierei la World Grand Prix. Lisowski a avut prima șansă de a face 7-7, însă break-ul său s-a oprit după doar 50 de puncte, Trump reușind să îi sufle jocul cu o închidere de masă impresionantă, de 57 de puncte, câștigând și două dintre următoarele trei jocuri, pentru a-și asigura trofeul.
"A fost un meci foarte bun, Jack mi-a făcut viața grea de tot. A arătat poate cel mai bun snooker pe care l-am văzut vreodată. Am avut nevoie de niște break-uri foarte bune. Break-ul de 8-6 a fost crucial, pentru că nu îmi doream deloc să îl las să mă egaleze. Sunt mândru de felul în care mi-am stăpânit emoțiile și de faptul că nu am ratat cam nicio bilă. Am pierdut ultima sesiune cu 5-4, iar asta arată cât de bine am fost nevoit să joc. Sunt convins că Jack poate ajunge în Top 5 în cel mai scurt timp dacă va continua să joace așa", a declarat Judd Trump la finalul meciului, potrivit World Snooker.

Trump, într-un elitist club de șase jucători, cu o performanță impresionantă

La 31 de ani, Judd Trump a devenit, duminică, doar al șaselea jucător din istorie care ajunge la 20 de titluri câștigate în carieră în turneele de puncte. Ronnie O’Sullivan este lider absolut (37 trofee), urmat de Stephen Hendry (36), John Higgins (30), Steve Davis (28) și Mark Williams (22). Doar în 2020, într-un an marcat de pandemia de coronavirus, Trump a câștigat șase turnee de puncte!
Asul din pachet se detașează din ce în ce mai clar în fruntea snookerului, cu 13 titluri câștigate în ultimele 25 de luni. Iar constanța sa este de-a dreptul înspăimântătoare: de la startul sezonului nu a ratat decât o singură dată accesul în semifinalele turneelor în care a luat startul, fiind atunci învins în sferturi, la Open-ul Scoțian.

Trump: "Nu am ce să mai îmbunătățesc"

Victoria lui Judd Trump de la World Grand Prix vine la doar două săptămâni după o înfrângere extrem de dureroasă în finala Campionatului Regatului Unit, în fața lui Neil Robertson, când a ratat bila roz în finalul jocului decisiv. Însă Judd Trump și-a refăcut rapid moralul, asigurând prin evoluția din Marshall Arena un cec în valoare de 100.000 de lire sterline, prin care își consolidează și mai mult poziția în fruntea clasamentului mondial.
De partea cealaltă, Jack Lisowski rămâne fără trofeu la profesioniști și după a patra finală a carierei.
  • 24 de victorii în 26 de meciuri disputate în ultimele 41 de zile a obținut Judd Trump.
Judd Trump se declară extrem de mulțumit după ultima sa evoluție din 2020. "Este cel mai bun start de sezon pe care l-am reușit vreodată, nu prea am nici ce să mai îmbunătățesc. Trebuie să mențin ritmul, să rămân motivat și sper să am success și mai departe. Când ești numărul unu mondial, toți te vânează. Nu te poți menține în frunte decât dacă te antrenezi mai dur decât toți ceilalți", a transmis Judd Trump.
  • Următoarea întâlnire cu circuitul profesionist de snooker este programată în perioada 10-17 ianuarie, la Masters - a doua etapă din "Tripla Coroană", în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo