Ronnie O’Sullivan a obținut biletul pentru sferturile World Grand Prix, ultimul turneu de snooker al anului, printr-o victorie convingătoare în fața lui Barry Hawkins, 4-1. "Racheta" a deschis partida din optimi cu break de 108 puncte, iar mai departe va fi protagonistul unei rejucări a ultimei finale de Campionat Mondial, împotriva lui Kyren Wilson.
O’Sullivan încearcă să obțină primul trofeu după câștigarea Campionatului Mondial, având două finale pierdute în Marshall Arena din Milton Keynes, la Openul Irlandei de Nord și Openul Scoțian.
Kyren Wilson a trecut cu 4-1 de chinezul Yan Bingtao, iar joi seară va încerca să își ia revanșa în fața lui O’Sullivan, după victoria cu 18-8 a acestui din finala de la Crucible.
British Open
Rezultatele primei zile de la British Open 2021! Ce meciuri sunt programate astăzi
17/08/2021 LA 04:50

Trump, supraviețuitorul

De partea cealaltă, Judd Trump și-a croit drum cu multă mai multă dificultate spre sferturi, însă continuă seria rezultatelor excelente din acest sezon, în care a câștigat deja două trofee, a jucat alte două finale, două semifinale și două sferturi de finală.
Stuart Bingham a început excelent duelul și l-a condus pe liderul mondial cu 3-1, după ce în jocul cu numărul patru a reușit un break de 132 de puncte. Trump a dovedit însă o dată în plus că este greu de învins, câștigând trei jocuri consecutiv și reușind break-uri de 101 și 61 de puncte, pentru a continua cursa pentru un al doilea trofeu în trei ani la World Grand Prix.
Jocul decisiv în sine a fost epic, Trump ieșind învingător după un duel intens al loviturilor de siguranță. Ajuns la 44 de break-uri de peste 100 de puncte reușite în acest sezon, Trump va juca pentru un loc în semifinale împotriva lui Martin Gould, care a trecut cu lejeritate de vecinul său din clasamentul mondial, Lu Ning, cu 4-1, după ce în primul meci îl învinsese cu același scor pe Mark Allen.
A fost un sentiment de ușurare când l-am văzut că ratează bila roz în jocul decisiv. Dacă reușea acea lovitură, totul se termina pentru mine. Am pierdut două jocuri decisive în ultimul timp, așa că a fost foarte important să câștig aici. Sunt încântat de felul în care am rezistat presiunii puse de Stuart. Sunt mulțumit de constanța pe care o am în acest sezon, mă ridic la standardul pe care l-am impus în precedentele două. Judd Trump

Ultimele dueluri din optimi, la World Grand Prix, turneu transmis de Eurosport și Eurosport Player

  • Mark Selby - Anthony McGill
  • Ding Junhui - Hossein Vafaei
  • John Higgins - Zhao Xintong
  • Jack Lisowski - Robert Milkins

Primele dueluri din sferturi la World Grand Prix

  • Judd Trump - Martin Gould
  • Ronnie O'Sullivan - Kyren Wilson
Snooker
O’Sullivan se implică în discuția lansată de Osaka! Ce spune "Racheta" despre sănătatea mintală
11/08/2021 LA 08:50
Snooker
British Open revine în calendarul circuitului mondial de snooker, după 17 ani de pauză
18/05/2021 LA 12:50