Ronnie O'Sullivan a trecut repede peste eșecul usturător pe care l-a suferit în semifinalele de la Scottish Open, 1-6 cu John Higgins, și s-a calificat în optimile de la World Grand Prix, ultimul turneu de puncte din 2021.
Adversarul lui Ronnie a fost Andy Hicks (77 mondial), iar diferența uriașă de valoare dinte cei doi s-a văzut. Fără să joace un snooker strălucitor, Ronnie s-a desprins repede la 2-0, după care Hicks a ajuns și el pe tabelă și putea chiar egala. Nu a reușit să facă, însă, un break suficient de mare, iar "Racheta" s-a distanțat la 3-1 după o închidere de masă de clasă.
În ultimul frame, Ronnie a reușit încă un break suficent de mare pentru a înclina balanța în favoarea sa, închizând meciul înainte de a apărea problemele.
European Masters
Ronnie O'Sullivan nu va participa la Mastersul Turciei din rațiuni financiare! Ce pretenții avea
ACUM 19 ORE

Ronnie O'Sullivan are șansa revanșei în fața lui Hossein Vafaei

În optimile de finală, O'Sullivan îl va întâlni pe iranianul Hossein Vafaei, care a trecut, tot cu 4-1, de Garry Wilson. Partida va fi un mare prilej de revanșă pentru englez, care a suferit cea mai neașteptată înfrângere a sezonului în fața lui Vafaei.
Se întâmpla acum aproape două luni, în calificările Mastersului German, când iranianul se impunea cu un neverosimul 5-0, într-un meci la capătul căruia Ronnie a admis că a avut mari probleme cu vârful tacului.
Ronnie O'Sullivan a jucat finala primei ediții de la World Grand Prix, în 2015, fiind învins de Judd Trump cu 10-7. "Racheta" și-a trecut totuși acest trofeu în palmares în 2018, când l-a învins în ultimul actu pe Ding Junhui, scor 10-3.
Judd Trump este recordmanul de titluri la World Grand Prix (3), fiind de altfel și singurul jucător care are mai mult de un succes la turneul care a intrat abia în 2015 în calendarul profesionist (abia din 2016 a devenit turneu de puncte).
Faza optimilor de finală de la World Grand Prix va începe chiar în această seară, când sunt programate 4 partide:
  • Martin Gould - Yan Bingtao
  • Judd Trump - Tom Ford
  • Mark Allen - Mark Selby
  • Anthony Hamilton - Neil Robertson
Toate partidele de la World Grand Prix pot fi urmărite în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
The Masters
Ronnie O'sullivan, apel către șefii snookerului! "Racheta" vrea mai multe turnee de tip Masters
13/01/2022 LA 11:52
Snooker
2021 în sport | Chinezii, singurii în măsură să facă schimbul de generații în snookerul mondial?
31/12/2021 LA 14:59