Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ronnie O'Sullivan, campion pentru a 3-a oară la World Grand Prix. "Racheta" l-a învins pe Judd Trump în marea finală

Andrei Nicolae

Publicat 21/01/2024 la 23:45 GMT+2

Ronnie O'Sullivan a cucerit titlul de la World Grand Prix, după ce l-a învins în marea finală pe Judd Trump cu scorul de 10-7, într-un duel al primilor doi jucători clasați în clasamentul mondial. "Racheta" a revenit incredibil după un start lent și și-a adjudecat cel de-al treilea titlu din carieră în Morningside Arena.

England's Ronnie O'Sullivan smiles after his victory over England's Ali Carter in the MrQ Masters snooker tournament final at Alexandra Palace in London on January 14, 2024. England's Ronnie O'Sullivan won the final 10-7.

Credit imagine: Getty Images

Ronnie O'Sullivan a cucerit un nou titlu în cariera sa remarcabilă, după cele de la UK Championship și Masters câștigate recent. Liderul mondial din snooker a pus mâna pe trofeul de la World Grand Prix, după ce l-a învins pe Judd Trump cu scorul de 10-7.
Duelul din Morningside Arena a fost început perfect de Judd Trump, care și-a adjudecat primele două frame-uri fără mari probleme. Numărul 2 mondial a continuat să joace bine în fața lui O'Sullivan și și-a extins avantajul la 4-0, la capătul primei reprize din sesiunea de după-amiază.
În partea a doua a acestei sesiuni, "Racheta" și-a reintrat în ritm și a câștigat următoarele două frame-uri din meci, în cel din urmă reușind și un break de 63 de puncte. Trump a oprit seria lui O'Sullivan și a făcut 5-2, însă ultimul joc din sesiunea inaugurală a fost câștigat de O'Sullivan, grație unui nou break de 63 de puncte.
Citește și:

Ronnie O'Sullivan e inevitabil. Un nou titlu pentru "Rachetă" la World Grand Prix

Astfel, scorul după prima sesiune a fost 5-3, după o repriză secundă mult mai echilibrată. După cei doi au revenit în sesiunea de seară, primul frame a intrat în contul lui Trump, însă O'Sullivan a dat dovadă de "sânge rece" și a câștigat următoarele trei jocuri, restabilind egalitatea la 6 chiar înainte de ultima repriză.
Primul frame din partea finală a finalei a fost adjudecat de "Rachetă", care abia atunci a intrat pentru prima oară în avantaj în ultimul act. Trump a fost extrem de aproape să facă 7-7, însă nu a reușit să bage bila de joc în gaură, iar O'Sullivan a profitat de greșeala sa și a făcut 8-6.
picture

Lovitura ce îl poate costa pe Judd Trump titlul la World Grand Prix. O'Sullivan a profitat imediat

În frame-ul următor, cei doi au jucat extrem de tactic, iar pe final ghinionul l-a "lovit" din nou pe numărul 2 mondial. "Asul din pachet" trebuia să îndeplinească o formalitate și să mai introducă bilele rămase pe masă pentru a fi sigur de câștig, însă una dintre ele s-a lovit de ambele mante și a rămas fix în fața găurii, o poziție perfectă pentru O'Sullivan, care a făcut 9-6.
Trump a rămas totuși în joc și a făcut 9-7, în urma primului frame în care unul dintre jucători a marcat peste 100 de puncte. În ciuda eforturilor numărului 2 mondial, Ronnie O'Sullivan a tranșat partida în al 17-lea frame și s-a impus cu 10-7.
O'Sullivan a câștigat astfel duelul cu numărul 28 dintre el și "Asul din pachet" și și-a trecut în palmares al treilea titlu de la World Grand Prix, după cele din 2018 și 2021. Finala de la Leicester a fost a treia la rând câștigată de O'Sullivan în fața lui Trump, după cele de la Campionii Campionilor (2022) și Campionatul Mondial (2022). De asemenea, Ronnie a pus mâna pe al 41-lea turneu de clasament din cariera sa.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo