Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ronnie O'Sullivan s-a îndrăgostit de World Masters, de la Riyadh! Propunerea "Rachetei" pentru WST

Dani Morar

Actualizat 07/03/2024 la 12:36 GMT+2

Ronnie O'Sullivan a câștigat ediția inaugurală a World Masters, de la Riyadh, după ce l-a învins în finală pe Luca Brecel, cu 5-2. După meci, septuplul campion mondial a dezvăluit că s-a simțit extraordinar în Arabia Saudită și a avut o propunere către World Snooker Tour.

Ronnie O'Sullivan l-a distrus pe Higgins, la World Masters. Scor incredibil

Ronnie O'Sullivan e campionul de la World Masters, de la Riyadh, după ce nu i-a dat nicio șansă campionului mondial, Luca Brecel, în finală, pe care l-a învins cu 5-2.
"Racheta" a vorbit la superlativ despre ideea revoluționară a organizatorilor, care au pus la bătaie un premiu de 500.000 de dolari pentru breakul de 167 de puncte "golden ball". Ronnie le-a propus celor de la WST să le pună saudiților un contract de 10 ani pe masă, iar competiția să devină una oficială, în care să se acorde puncte pentru clasamentul general.
"Acestea sunt turneele în care chiar îți dorești să joci. E o singură masă, publicul e grozav, atmosfera la fel. Între fame-uri au pus music. Parcă eram într-o vacanță.
Cred că tot publicul s-a bucurat de spectacol. Aceste reguli noi au făcut totul puțin mai viu. S-a simțit ca un festival drăguț. Toată lumea vrea să ajungă în Arabia Saudită.
Se vrea ca acest sport să devină atât de mare pe cât se poate, iar venind în locuri ca acestea, asta se întâmplă. Arabia este o adevărată putere. În orice caz, pot injecta ceva în snooker. Publicul s-a bucurat, noi ne-am bucurat. Este clar că de mâine ar trebui să fie un contract de 10 ani pe masă", a declarat Ronnie imediat după finală, la microfonul Eurosport.

Arabii dublează premiul pentru breakul de 167 de puncte "golden ball"

Pentru victoria în fața belgianului, Ronnie va fi recompensat cu 250.000 de lire sterline. Atât el, cât și ceilalți competitori, nu au reușit să realizeze breakul de 167 de puncte "golden ball" și au ratat premiul de 500.000 de dolari (aproximativ 395.000 de lire).
Imediat după finală, organizatorii au făcut un anunț uriaș. Datorită faptului că niciun jucător nu a realizat breakul maxim, arabii vor dubla premiul, oferind cea mai mare sumă din istoria snookerului. Astfel, la ediția din 2025, cel care realizează breakul de 167 de puncte va fi recompensat cu 1.000.000 de dolari!
"Nimeni nu a reușit breakul de 167 de puncte, astfel că vom dubla premiul pentru ediția de la anul, iar acesta va ajunge la 1.000.000 de dolari. Vom discuta cu Ronnie să deschidem o academie aici în Arabia Saudită", a declarat Turki Alalshik, actualul președinte al Autorității Generale pentru Divertisment, la Eurosport.
La ediția din 2024, John Higgins a fost singurul care s-a apropiat de breakul de 167 de puncte "golden ball", dar a fost deranjat de zgomotele produse în tribune și a ratat coborârea la bila galbenă, după ce curățase masa de bile roșii.
Pentru Ronnie O’Sullivan este al 79-lea turneu profesionist câștigat în carieră. Acesta are un sezon fabulos, cu trofeu la Shanghai Masters, UK Championship, The Masters, World Grand Prix, World Masters of Snooker și fiind lider mondial.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo