Jucătorul de la Antipozi e unul dintre cei care dezamăgește cel mai mult la Campionatul Mondial. Anul trecut, venea într-o formă fabuloasă (după ce îl distrusese în finala Tour Championship, pe Ronnie (10-4), cu cinci break-uri de 100 de puncte). Nu a livrat însă și la Sheffield, fiind învins în sferturi, de Kyren Wilson.
Campion mondial în 2010 (18-13 în finala cu Graeme Dott), Robertson a mai în ajuns doar două semifinale la Sheffield, cedând de cele mai multe ori sub presiune.
Nu va fi cazul acum, crede Jimmy White, de 6 ori finalist la Campionatul Mondial. Englezul s-a declarat impresionat de prestația lui Neil din primul tur, 10-5 cu Hugill, când a reușit 3 breakuri de peste 100 de puncte (107, 119 și 132).
World Seniors Championship
Ronnie O'Sullivan e mai mult decât cel mai mare din istorie: "Geniu divin!"
03/05/2022 LA 08:12
"E în mare formă, din punctul meu de vedere e principalul favorit la câștigarea Campionatului Mondial. S-a transformat într-o mașină de victorii și mi-a plăcut ce a declarat. A spus că în trecut, la Crucible, lucrurile nu au fost perfecte pentru el și că s-a adaptat. E abordarea corectă, e extrem de important să accepți înfrângerile trecute de la Mondial și să vii cu setupul potrivit", a spus White pentru Eurosport.

Neil Robertson, "un animal diferit" la Campionatul Mondial din 2022

Diferențele de valoare între Robertson și ceilalți mari favoriți - O'Sullivan, Selby, Trump sau Higgins - nu sunt mari, astfel că Jimmy White e conștient că se poate înșela din nou, deși anul acesta australianul pare că stă cu totul diferit din punct de vedere mental.
"Îl văd principalul favorit, dar asta nu înseamnă și că va câștiga. L-am văzut favorit de fiecare dată în ultimii 3 ani și știți ce s-a întâmplat. Dar acum arată diferit, e un alt animal în 2022", a mai spus cel poreclit "The Whirlwind".
Alan McManus, unul dintre ceilalți foști mari jucători de snooker care în prezent e expert Eurosport, a vorbit la rândul său despre șansele lui Neil Robertson de a cuceri al doilea titlu mondial din carieră.
"Are o șansă bună, după cum joacă, dar marea problemă e jumătatea lui de tablou. Îl va întâlni, probabil, pe John Higgins în sferturi. Neil e favorit pe hârtie probabil în orice dispută, dar problema e că snookerul nu se joacă pe hârtie", a explicat scoțianul.
Neil are un nou sezon fantastic, fiind considerat de mulți cel mai în formă jucător, însă șansele lui la titlul mondial vor depinde foarte multe de cât de bine se va putea concentra și cât din jocul său de tip "A" va fi adus la Sheffield.
Performanțele lui Neil Robertson în acest sezon: câștigător la English Open, câștigător la Players Championship, câștigător la Tour Championship, câștigător la Masters.
În turul doi la Campionatul Mondial, Neil Robertson îl va întâlni pe învingătorul partidei Jack Lisowski - Matthew Stevens. După prima sesiune, desfășurată marți, englezul clasat pe locul 14 mondial îl conduce pe galez cu 6-3.
World Seniors Championship
Ronnie O'Sullivan și îmbrățișarea care a părut că nu se va termina. Ce i-a zis Trump: "M-a terminat"
03/05/2022 LA 05:44
World Seniors Championship
Higgins - O'Sullivan, în a doua semifinală de la Mondial. Calificare dramatică pentru scoțian
28/04/2022 LA 05:11