Alan McManus revine la Crucible pentru prima dată din 2016 încoace. Scoțianul în vârstă de 49 de ani a preluat din start controlul meciului cu Louis Heathcote, cel care în runda precedentă îl eliminase pe al doilea favorit al tabloului de calificare, Ali Carter.
McManus rămâne în amintirea fanilor snookerului pentru faptul că în 1994 a întrerupt o serie de 23 de victorii consecutive ale lui Stephen Hendry la Masters, adjudecându-și mai apoi acest prestigios turneu din ”Tripla Coroană”. În 1992 și 1993, McManus a reușit cele mai bune rezultate ale sale la Mondialul de la Crucible - două semifinalele, fiind învins, pe rând, de jucătorii care aveau să își dispute trofeul la ambele ediții menționate, Jimmy White și Stephen Hendry.
Anthony Hamilton va reveni și el la Crucible după 12 ani, grație succesului cu 10-5 în fața lui Scott Donaldson.
Scottish Open
Gary Wilson, primul său turneu pe puncte din carieră: a câştigat Scottish Open
IERI LA 20:59
Norvegianul Kurt Maflin a fost primul jucător care a trecut cu bine de “Ziua Judecății”, reușind cel mai categoric scor al zilei de luni, 10-1 în fața lui Matthew Selt.

Elliot Slessor, Alexander Ursenbacher și Ashley Carty vor juca în premieră la Crucible, în 2020

Slessor, în vârstă de 25 de ani, a obținut, luni seară, a treia sa victorie în calificările Campionatului Mondial de Snooker, un confortabil 10-3 în fața lui Martin O'Donnell. Englezul fusese condus cu 3-1 la prima pauză a partidei, însă a răspuns cu nouă jocuri câștigate consecutiv pentru a se impune, reușind și un break mare, de 111 puncte.
Alexander Ursenbacher pune în premieră Elveția pe harta Campionatului Mondial de Snooker. El se află pe locul doi în topul celor mai mari break-uri reușite de la startul calificărilor, cu un 141, iar luni și-a câștigat biletul pentru Crucible evitând intrarea în joc decisiv, la repoziționarea bilei negre. Prin reușita sportivului în vârstă de 24 de ani, Elveția devine a 19-a țară din istorie reprezentată la Crucible.
O altă surpriză a fost furnizată de englezul Ashley Carty, care a trecut cu 10-8 de Robert Milkins, învingător în runda precedentă în fața legendarului Jimmy White. La fel ca și Slessor, Carty și-a început evoluția în turul secund al calificărilor, ajungând deja la trei victorii la Shefield.

Ziua Judecății - toate cele 16 dueluri

Duelurile programate marți, începând cu ora 15.00:
Jamie Clarke - Sunny Akani
Jordan Brown - Ryan Day
Stuart Carrington - Tom Ford
Mark King - Ian Burns
Graeme Dott - Martin Gould
Matthew Stevens - Ricky Walden
Anthony McGill - Sam Baird
Liam Highfield - Thepchaiya Un-Nooh
Rezultatele de luni:

Alexander Ursenbacher - Andrew Higginson 10-8
Martin O'Donnell - Elliot Slessor 3-10
Noppon Saengkham - Eden Sharav 10-2
Anthony Hamilton - Scott Donaldson 10-5
Ashley Carty - Robert Milkins 10-8
Matthew Selt - Kurt Maflin 1-10
Fergal O'Brien - Liang Wenbo 9-10
Alan McManus - Louis Heathcote 10-5
Scottish Open
Cea mai tare replică. Ce a putut striga un fan, din tribune, în timpul finalei Scottish Open
04/12/2022 LA 20:13
Scottish Open
Neil Robertson, OUT în semifinale la Scottish Open! Finală surprinzătoare între doi englezi
04/12/2022 LA 11:23