Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Campioana olimpică en-titre, despre cele mai mari provocări înainte de Beijing: "Uneori e ok să-ți fie frică"

Bianca Dumitru

Actualizat 05/02/2022 la 08:59 GMT+2

Jamie Anderson este una dintre favoritele competiției de snowboard de la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing. Sportiva din Statele Unite ale Americii a vorbit despre cele mai mari provocări pe care le-a întâmpinat și despre adversarele sale din lupta pentru medalii.

USA's Jamie Anderson competes in the snowboard women's slopestyle qualification run during the Beijing 2022 Winter Olympic Games at the Genting Snow Park H & S Stadium in Zhangjiakou on February 5, 2022.

Credit imagine: Getty Images

Jamie Anderson, campioană olimpică la Sochi 2014 și Pyeongchang 2018, a vorbit despre șansele pe care simte că le are înainte de competiția de la Beijing 2022, unde poate cuceri al treilea său titlu olimpic.
Sportiva în vârstă de 31 de ani a spus că nu crede că presiunea va fi atât de mare încât să nu îi poată face față, dar a recunoscut că a avut momente în care a simțit că nu mai poate concura la cel mai înalt nivel.
"Probabil că voi fi destul de emoționată, probabil că voi simți o presiune destul de mare. Întrebarea este dacă pot face față acestei presiuni. Pot să gestionez toată nebunia, să rămân lucidă și să îmi găsesc puterea interioară? Cred că da, mai mult ca sigur pot!
Încerc să-mi induc ideea că lucrurile vor merge foarte bine și, indiferent de rezultat, atât timp cât intru în concurs cu inima deschisă, eu voi fi împăcată.
Cred că am trecut prin diferite faze, momente în care m-am simțit învinsă, în care m-am gândit că ar trebui să mă retrag, neștiind dacă mai sunt bună sau nu... Frica de eșec e destul de dură și poate apărea și invidia față de reușitele celorlalți, de ce ei pot și eu nu...
Dar trebuie să îmi revin destul de repede, încerc să scap de gândurile negative, să îi admir pe oameni pentru ceea ce reușesc și să văd lucrurile într-o perspectivă mai bună. Apoi mă simt mai motivată și mai încântată de rezultatele mele.
Nu voi putea concura pentru totdeauna. Am 31 de ani, dar mă simt în formă. Sunt sănătoasă, sunt puternică, am evoluții mai bune decât oricând, dar nu știu ce îmi rezervă viitorul. Știu doar că va fi grozav", a declarat Jamie Anderson.
Sportiva din Statele Unite ale Americii a comentat și evoluția snowboarding-ului feminin, lăudându-și adversarele pentru ceea ce reușesc să facă. Dubla campioană olimpică a dezvăluit și care sunt cele mai mari provocări pe care le-a avut în carieră, spunând că știe ce are de făcut pentru a putea concura la cel mai înalt nivel în continuare.
"Sunt foarte mândră de snowboarding-ul feminin. Nu pot să cred cât de mult a evoluat în ultimii 15 ani, de când am câștigat prima mea medalie la X Games. Acum, le văd pe tinerele sportive, cum ar fi Kokomo Murase, Zoi Sadowski Synnott sau Hailey Langland, progresând și reușind lucruri incredibile, la care acum câțiva ani nici nu mă gândeam. Sunt foarte mândră că am reușit să trec peste fricile mele când eram tânără și să ridic ștacheta, iar acum sunt constant inspirată de fetele din jurul meu.
Acest lucru îmi amintește că singurele limite pe care le avem sunt cele pe care noi ni le impunem. Câteodată mă simt puțin nesigură cu privire la capacitatea mea de a evolua la cel mai înalt nivel, dar apoi mă gândesc că va fi bine, va fi în regulă să fac atât cât pot, iar când mă simt inspirată și motivată, pot să fac lucrurile așa cum trebuie.
Cred că cea mai mare provocare este să rămân într-o stare psihică bună. Dacă sunt fericită și mulțumită la nivel mental, simt că toate lucrurile se întâmplă mult mai ușor și mai bine. Dar dacă nu sunt capabilă să gestionez stresul sau evenimentele care se întâmplă în viața mea personală, totul poate părea o provocare mult mai mare. De aceea, cred că cel mai important e să lucrez la starea mea de spirit și la sănătatea mentală.
Uneori e ok să fii vulnerabil și să-ți fie frică, e o parte a puterii interioare, iar frica e o emoție similară entuziasmului, așa că las-o să fie. E în regulă să-ți fie și frică uneori", a adăugat Jamie Anderson.
Citește și:

Jamie Anderson, în finala probei de slopestyle

În această dimineață au avut loc calificările probei de slopestyle. Jamie Anderson, care a avut o prestație foarte bună în prima manșă, este una dintre cele 12 sportive calificate în finală.
picture

Campioana olimpică en-titre, Jamie Anderson, a avut o prestație bună în calificări la Beijing 2022

Iată lista sportivelor care se vor lupta pentru medalii la Beijing:
  • Zoi Sadowski Synnott (86,75)
  • Kokomo Murase (81,45)
  • Enni Rukajarvi (78,83)
  • Anna Gasser (75,00)
  • Jamie Anderson (74,35)
  • Julia Marino (71,78)
  • Laurie Blouin (71,55)
  • Tess Coady (71,13)
  • Hailey Langland (68,71)
  • Annika Morgan (67,63)
  • Reira Iwabuchi (67,00)
  • Ariane Burri (65,55)
Jocurile Olimpice de iarnă Beijing 2022 se desfășoară în perioada 4-20 februarie și pot fi urmărite integral pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo